Lojistik
Giriş Tarihi : 21-01-2019 16:21   Güncelleme : 27-01-2019 22:55

Gefco, Berge ile anlaştı

Tedarik zinciri hizmetlerinin global sağlayıcısı ve otomotiv lojistiğinde Avrupa'nın önde gelen firmalarından Gefco Grubu ile İspanya'da multimodal lojistik hizmetleri sunan Bergé’nin ortaklığı, Avrupa Komisyonu tarafından onaylandı.

Gefco, Berge ile anlaştı

Komisyonun iki otomotiv lojistik ortak girişimini onaylamasından birkaç gün sonra duyurulan anlaşmayla; Berge Gefco firması, 120 bin araç stoklanabilecek 3 milyon metrekarelik stok alanının yanı sıra 700 kamyon filosu, 100 araç vagonu ve 40.000 metrekare atölye alanı sunacak.

İki firmanın yarı yarıya sahip ğu Berge Gefco S.L. şirketi, müşteri tekliflerini ve yeni hizmetlerini geliştirmek için güçlerini İspanyol pazarında birleştirmek üzere yasal onayını aldı. Her iki grup arasındaki anlaşma onaylandıktan sonra, şirket faaliyete geçti. Bu birleşmeyle şirket, İspanya nihai araç lojistik pazarında dinamik bir pazar lideri olacak. Bu ortak girişimin otomotiv lojistiği pazarındaki liderliklerini güçlendireceğini belirten Gefco Yönetim Kurulu Luc Nadal, sözlerine şöyle devam etti: “Yeni şirket pazarın ihtiyaçlarını  öngörüp müşterilerimizin, partnerlerimizin ve çalışanlarımızın ihtiyaçlarına göre şekillenen çözümler geliştirecek.”

Bergé Y Compañía Yönetim Kurulu Başkanı Jaime Gorbena ise anlaşmadan çok memnun klarını belirtti. Artık operasyonlara başlayacakları  için  çok mutlu klarını söyleyen Gorbena: “Bu ortaklığın sadece İspanya pazarındaki liderliğimizi pekiştirmekle kalmayıp, her iki şirketin ortak uzmanlığına dayanan yenilikçi hizmetler ile sektörde büyümeyi teşvik edeceğine inanıyoruz” . Becerilerini, tecrübelerini ve kaynaklarını birleştiren iki firma, müşterileri için nakliye ve depolama kapasitesini önemli ölçüde artıracak. Her yıl üretilen 3 milyondan fazla araçla, dünyanın en büyüklerinden biri olan İspanya pazarına sunulan değer ve kalite daha da güçlendirilecek. Müşteriler, tüm taşıma ihtiyaçlarını karşılamak için 700'den fazla kamyon ve 100 araç vagon vagonu ile 120.000 araç stoklanabilecek depo ve limanlardaki 3.4 milyon m2 stok alanından faydalanacaklar.