Otomotiv
Giriş Tarihi : 22-01-2019 13:38   Güncelleme : 27-01-2019 22:54

Şahinay Makina’dan kadın istihdamına destek

Otomotiv sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren Şahinay Makina, hizmet sektöründe kadın istihdamına destek veriyor. Sektör genelinde oldukça az sayıda kadın çalışan olmasına rağmen, Şahinay Makina bünyesinde yüzde 40 oranında kadın istihdamı bulunuyor.

Şahinay Makina’dan kadın istihdamına destek

Şahinay Makina’nın kadın çalışan konusunda öne çıktığı noktalardan birinin hiç çalışmamış kadınları dahi bünyesinde istihdam etmesi ğu ifade ediliyor. Firmada 10’a yakın kadın çalışan birebir üretimde yer alıyor. İş geliştirme direktörü Birgül Şahingöz İlhan, “iş sahasında kadın erkek eşitliğine önem veriyoruz. Gelecek yıllarda kadın istihdamının daha çok artış göstereceğine inanıyoruz” . İlhan, sektördeki kadın çalışan oranı artışının, kadın doğasındaki dikkat ve titizlikle kalite açısından iyi sonuçlar alınmasına olanak sağlayacağının da altını çizdi.

SOSYAL SORUMLULUK VAR

Dilovası İmes Organize Sanayi Bölgesinde yer alan firma, kendi içindeki organik bahçesinde yetiştirdikleriyle de sürdürülebilirliğe dikkat çekiyor. Birgül Şahingöz İlhan, bunun yanı sıra çalışanlarının çocuklarına özel eğitim bursu imkânı tanıdıklarını ve kurumsal sosyal sorumluluğu önce içyapılarında uyguladıklarını belirtiyor. İlhan, gelecek dönemler için kurumsal sosyal sorumluluk üzerine yeni projelere imza atmak üzere çalışma içinde klarını da ekliyor.

YENİ YIL HEDEFİ İHRACAT

Şahinay Makina’nın 2019 hedefleri arasında ihracat yapabilir hale gelmek en üst sırada yer almak bulunuyor. Küresel pazarda kabul edilir bir standart olan Otomotiv Kalite Yönetim Sistemi belgesine de sahip olan Şahinay Makina, 2018 yılında üretim kapasitesini arttıracak makina yatırımı yaptı. Birgül Şahingöz ilhan: “Teknolojik devrimlerin yaşandığı bir dünyada hala değişmeyen beklenti var, o da güven. Güvenilir bir tedarikçi sizin aynanızdır. Şahinay Makina kalite, güven ve süreklilik sağlarken teknolojiye bağlı dönüşümlerinde de iş ortaklarıyla birlikte ilerleyen gelişimi benimsiyor. Yeni pazarları araştırmaya devam ederken gelecek yıl için metal sac şekillendirme konusunda ihracatı direkt yapmak üzere altyapı çalışmalarımızı sürdürüyoruz” açıklamasını yaptı.