Güncel Haber
Giriş Tarihi : 22-01-2019 15:12   Güncelleme : 27-01-2019 22:53

Gürültü engelleme teknolojisine talep var

Pirelli’nin Gürültü Engelleme Sistemi PNCS, yol kaynaklı gürültüyü yüzde 25 azaltıyor. Lastiklerin gürültüsünü azaltan teknolojiye olan talep bir yılda ikiye katlandı. Premium ve prestij otomobil üreticileri bu teknolojiyi talep ediyor.

Gürültü engelleme teknolojisine talep var

Pirelli’nin yenilikçi PNCS teknolojisine sahip lastiklerinin üretici onayı sayısı 2017’de 78 adetken, bir yıl içinde talebin ikiye katlanmasıyla yüzde 100 artarak 150 a aştı. Pirelli tarafından yaratılan sistem, başta premium ve prestij segmentleri olmak üzere tanınmış otomobil üreticileri tarafından giderek daha çok talep ediliyor. Pirelli’nin Teknoloji ve İnovasyondan Sorumlu Başkan Yardımcısı Maurizio Boiocchi, “Pirelli, hayatı kolaylaştırmak için tasarlanan teknolojiler üzerinde çalışmaya devam ediyor. PNCS sayesinde yolculukların konforu artıyor, bu sayede premium ve prestij otomobil üreticilerinden büyük talep görüyor” .

PNCS TEKNOLOJİSİ NEDİR?

Pirelli Gürültü Engelleme Sistemi ya da kısaca PNCS, yol yüzeyi ile lastik arasındaki etkileşimin araba içinde yarattığı gürültü düzeyini azaltmak amacıyla geliştirilen bir teknoloji olarak ifade ediliyor. Yoldan kaynaklı gürültü, Pirelli’nin PNCS sistemi sayesinde yüzde 25 oranında engelleniyor. Teknoloji, lastiğin içine yerleştirilen spesifik bir ses emici malzeme sayesinde mümkün oluyor. Araç içinde geri planda rahatsızlık veren gürültü, bu malzeme tarafından emiliyor. Bu sistem, gürültüyü engelleyen hücrelerden oluşan bir köpükten üretiliyor. Bu teknolojiye sahip lastikler, yanaklarındaki PNCS ve onun yanında bir hoparlör simgesiyle tanınabiliyor.