Otomotiv
Giriş Tarihi : 30-01-2019 14:22   Güncelleme : 15-07-2019 12:41

Karsan iletişime önem verdi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) ortaklaşa düzenlediği proje kapsamında Karsan Sosyal Diyaloğu En İyi Uygulayan İşyeri Ödülü'ne layık görüldü.

Karsan iletişime önem verdi

Sosyal diyaloğun çalışma hayatında geliştirilmesi, bu konudaki toplumsal ve kurumsal düzeydeki farkındalığın artırılması amacıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile ILO tarafından dünyada çapında ilk defa Türkiye’de düzenlenen Çalışma Hayatında Sosyal Diyaloğun Geliştirilmesi Projesi kapsamında gerçekleştirilen Şirket Düzeyinde Sosyal Diyalog En İyi Uygulama Yarışmasının kazananları belirlendi. Gerçekleştirdiği stratejik işbirlikleri ve atılımlarla dikkat çeken Karsan, söz konusu yarışma kapsamında Sosyal Diyaloğu En İyi Uygulayan İşyeri Ödülünü alan ilk üç isim arasındaki yerini aldı.

KARSAN POZİTİF’E ÖDÜL

Otomotiv üreticisi Karsan, yarışmaya hem kültürel hem de iş süreçlerinde pozitifliği ön planda tutan bir değişim ve gelişim sürecini hedeflemek amacıyla oluşturulan Karsan Pozitif isimli proje ile katıldı. Yarışma kapsamında; çalışan ile işveren arasındaki diyalog belirli konu başlıkları altında incelendi. Değerlendirmeye konu olan başlıkları ise; bilgi alışverişi, danışma,  ortak karar alma, toplu müzakere ve ulusal mevzuatın gerekliliklerinin ötesine geçen yenilikçi uygulamalar oluşturdu. Ödüle hak kazanan şirketler, Türkiye İşçi ve İşveren Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı sendikalar, STK’lar ile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü Temsilcileri tarafından belirlendi.

HEDEF: POZİTİF KARSANLI

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Karsan İnsan Kaynakları Müdürü Mücahit Korkut, tüm yönetim seviyelerine ve çalışanlara yönelik gerçekleştirdikleri eğitimler ile daha ileriyi hedeflediklerini dile getirdi. Mücahit Korkut, “Karsan Pozitif, hem kültür hem de iş sonuçlarımızda pozitifliği hedeflediğimiz bir değişim ve gelişim süreci. Bunun için de en değerli varlığımızın çalışanımızın bilinciyle; olumlu yaklaşımlarımızla iletişimimizde, işimizi sahiplenmemizle sorumluluğumuzda, adil,  şeffaf ve rol model olan liderliğimizde, fikre önem veren, değerlendiren ve ödüllendiren dokunuşumuzda Pozitif Karsanlı’yı ve Pozitif Karsan’ı oluşturmayı hedefledik” açıklamasını yaptı. “Hem kültürel hem de iş sonuçlarımızda pozitif gelişimi ve değişimi amaçladığımız Karsan Pozitif isimli projemizin, son derece önemli amaçlara hizmet ettiğine inandığımız Çalışma Hayatında Sosyal Diyaloğun Geliştirilmesi Projesi çerçevesinde ödüllendirilmesi bizleri çok mutlu etti” ifadelerini kullanan Korkut, “Bu başarıda katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.