Güncel Haber
Giriş Tarihi : 30-01-2019 16:49   Güncelleme : 15-07-2019 12:30

Özulaş şoförleri eğitime aldı

İstanbul'da kentiçi toplu taşıma hizmeti veren Özulaş A.Ş., 452 araçlık otobüs filosunda görev yapan 904 şoförünü hizmet içi eğitime aldı. 3 aylık zaman dilinde haftada 2 gün verilmesi planlanan eğitimlerin esnafa maliyeti ise araç başı 500 TL olarak açıklandı.

Özulaş şoförleri eğitime aldı

Özel halk otobüs şoförlerine hizmette kalite ve verimlilik eğitimi programları başladı. Özulaş A.Ş. Özel halk otobüsü şoförlerine öfke kontrolü, halkla ilişkiler, stres yönetimi ile trafik kuralları ve güvenli sürüş teknikleri eğitimi şirket merkezi konferans salonunda 2 uzman eğitici tarafından veriliyor. Eğitim sonrası ise katılımcılara sertifika verilecek.

Eğitim programının ilk gününde Özulaş A.Ş. Başkanı Sedat Şahin, şoförlere verilecek eğitimlerle ilgili olarak yaptığı açıklamada: "Özellikle son yıllarda toplu taşıma araçlarında şoför personeline karşı saldırılar başladı. Dolayısıyla biz kendi tarafımızda bu saldırıları önlemek, minimalize etmek amacıyla bu eğitim çalışmasını başlattık. Yaklaşık 900 şoförümüz var. Her bir şoföre 2 günlük eğitim ile birlikte, 3 aylık bir süre içerisinde bu eğitimi vermeyi düşünüyoruz. Tabi ki şimdi bizim şoförlerimizle ilgili de şikayetler geliyor. Biz kendi tarafımızdan bu davranış eksikliğini gidermek anlamında bu eğitim çalışmasını özellikle veriyoruz" ifadelerini kullandı.