Güncel Haber
Giriş Tarihi : 31-01-2019 15:20   Güncelleme : 15-07-2019 12:17

Prometeon 2019'a hızlı başladı

Pirelli marka kamyon, otobüs, tarım ve OTR lastiklerinin lisanslı üreticisi Prometeon Türkiye, 2019 yılına Antalya’da yurt çapındaki iş ortakları ile buluşarak hızlı bir başlangıç yaptı. Biriz teması ile düzenlenen toplantıda iş ortakları ile 2018 değerlendirmesi yapıldı ve 2019 hedef ve planları paylaşıldı.

Prometeon 2019'a hızlı başladı

Prometeon’un dünyadaki 4 ana bölgesinden birinin merkezi olarak, 75 ülkenin yönetim üssü rolünü üstlenen Prometeon Türkiye, 2019’a yurt çapındaki iş ortakları ve satış ekipleri ile buluşarak hızlı bir başlangıç yaptı. Ekonomist Emre Alkin’in de konuk konuşmacı olarak katıldığı toplantıda 2018 yılının değerlendirmesi yapılırken 2019 hedef ve planları paylaşıldı. Prometeon Türkiye CEO’su Alp Günvaran, Ticaret Direktörü Gökçe Şenocak ve Pazarlama Müdürü Ali Yılmaz’ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte Prometeon’un yeni ürünleri, yenilikçi filo yaklaşımları, iş modelleri, “ProTruck” kapsamında sunduğu filo çözümleri, pazarlama programları ve büyüme stratejileri hakkında önemli bilgiler aktarıldı.

YILI GÜÇLÜ KAPATACAK

Biriz teması ile düzenlenen toplantıda Prometeon Türkiye CEO’su Alp Günvaran, “Türkiye’deki ilk lastik üretim tesisi olarak, faaliyetlerimizi ve yatırımlarımızı hız kesmeden, tüm gücümüzle sürdürüyoruz. Planlarımızı uzun vadeli bir bakış açısıyla gerçekleştirdiğimiz için 2019 yılını güçlenerek geride bırakacağımızı öngörüyoruz. Bunun için çok kuvvetli bir ekibe ve iki önemli güce sahibiz. Bu yıl beni en çok heyecanlandıran bir diğer önemli gelişme; Prometeon Lastik Grubu’nun Türkiye’ye olan inancının ve güveninin göstergesi olarak, İzmit fabrikamıza gerçekleştirdiği 115 milyon dolarlık yatırımdır. Yatırımımız sayesinde 2020 yılına dek üretimimizi %75 oranında artıracak, yeni istihdam yaratacak ve ihracatımızı 2 katına çıkaracağız. Bu yatırımın ülkemize gelmesinde sizlerin de çok değerli katkıları var. Yatırım ile beraber artan üretim kapasitemiz; sürdürülebilir büyüme, pazar payı ve karlılık odağımızda bize güç katacak” diye konuştu.