Güncel Haber
Giriş Tarihi : 01-02-2019 12:26   Güncelleme : 01-02-2019 12:26

EMİTT fuarında Şırnak standına büyük ilgi

Dünyanın dört büyük turizm fuarı arasında yer alan EMITT - Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde ziyaretçilere 23. kez kapılarını açtı. Haber/Foto/Görüntü - Halil Coşkun

EMİTT fuarında Şırnak standına büyük ilgi

İstanbul’da açılan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’ndaki (EMITT) Şırnak standına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Şırnak Valiliği ve belediyesinin açtığı stantta, Hz. Nuh’un gemisinin maketi, Beytüşşebap balı ve kültürel özelliklerinin tanıtımı yapıldı. Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde başlayan, dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanından tatil rotalarını aynı platformda bir araya getiren fuarın açılışı, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un katılımıyla yapıldı. 

Renkli görüntülere ev sahipliği yapan fuarda, Şırnak standı yöresel kıyafetleri ve folklor ekibinin oyunları ile göz drdu. Şırnak standında misafirleri ağırlayan Şırnak Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu: “Bu yıl İstanbul'da 23 si düzenlenen EMITT fuarına Şırnak Valiliği ve Şırnak Belediyesi olarak katılım sağladık. 94 ülke ve yaklaşık 100 firmanın katılım sağladığı bu büyük organizasyona biz de Şırnak olarak katılım sağladık, burada amacımız Şırnak'ın güzelliklerini tüm dünyaya tanıtmak. Özellikle son birkaç yıl içerisinde Şırnak'ımızın büyük bir gelişim içerisinde ğunu da biliyoruz. O yüzden Turizm hacmini ön plana çıkartarak geliştirmek istiyoruz. Bizde büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Şırnak, Cizre,  Silopi, Uludere, Beytüşşebap, Güçlükonak, İdil’imizi ülkemize ve dünyaya tanıtmak amacıyla burada bulunuyoruz. Medeniyetlere ev sahipliği yapan Şırnak'ımızı bu vesile ile kısa sürede hak ettiği yere ulaştırmayı hedefliyoruz. Biz de tüm vatandaşlarımızı tüm halkımızı Şırnak'ı görmeleri ve kültürel zenginliklerini tanımaları için Şırnak'a kısa içerisinde bekliyoruz.”

Şırnak turizmcileri adına konuşan Huzan Barış, "Şırnak standımız ziyaretçilerden büyük bir ilgi görüyor bu durum bizleri çok mutlu etti. Amacımız Şırnak’ın kadim kültürünü başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyaya tanıtmaktır. Bize bu imkanları veren başta sayın valimiz Mehmet Aktaş ve Belediye Başkan Vekilimiz Turan Bedirhanoğlu’na çok teşekkür ederiz" .

Şırnak Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Hazım Ücün, “şehrimizi burada en güzel şekilde temsil ediyoruz. İnsanların Şırnak'a olan algısını değiştirdik. Bu bizleri çok mutlu ediyor. EMITT fuarları sayesinde kadim şehrin kültürel mirası milyonlara ulaşacaktır. Bu imkanları bize sunan sayın valimiz Mehmet Aktaş ve Belediye Başkan Vekilimiz Turan Bedirhanoğlu’na çok teşekkür ederiz" .