Otomotiv
Giriş Tarihi : 05-02-2019 14:56   Güncelleme : 15-07-2019 11:28

Çetin Nuhoğlu DAF'ı bıraktı Türk lojistikçisi yön değiştirdi

DAF Trucks Türkiye ofisi tarafından 2018 yılının değerlendirmesi, servis edilen bir basın bülteni ile duyuruldu. Bültende Türkiye ofisinin satış rakamlarının yer almaması dikkat çekti. DAF Trucks Türkiye CEO’su Gregor Van der Mark'ın, Ocak 2016’da Türkiye’de başlayan yolculuğu sonrası sektörün Çetin Nuhoğlu ile görmeye alıştığı adetli teslimat törenleri tarihe karıştı.

Çetin Nuhoğlu DAF'ı bıraktı Türk lojistikçisi yön değiştirdi

"DAF Trucks, 2018 yılında rekor kırdı. Yıllardır yüksek bir seviyede devam eden %16,6 pazar payı ile DAF,  16 ton üzeri ağır vasıta segmentinde Avrupa'da en büyük ikinci marka haline gelirken çekici segmentinde en az %19,8 pazar payı ile Avrupa'da pazar lideri konumunda" diye yapılan açıklamasında Türkiye pazarına yer verilmedi.

Avrupa Birliği dışında Türkiye pazarının yer almadığı ve büyüme gerçekleştirdikleri vurgu yapılan bültende ise şu ifadeler yer aldı "DAF, Avrupa Birliği dışında 8.700 adet kamyon satışı gerçekleştirdi. Yeni nesil DAF Euro 6 kamyonlarının piyasaya sürülmesiyle DAF, Tayvan'da pazar liderliğini sürdürdü. İsrail, Beyaz Rusya ve Güney Afrika'da da pazar payını artıran DAF, Endonezya'da rekor sayıda kamyon satışı gerçekleştirdi. DAF CF'nin montaj süreci, PACCAR'a ait Avustralya fabrikasında başladı. Bununla birlikte DAF dünyanın önde gelen otobüs, şehirlerarası otobüs ve özel araç üreticilerine 3.500’den fazla PACCAR motor satışı yaptı. Ayrıca Singapur ve Myanmar'a ilk motor satışı da 2018’de gerçekleşti."