Otomotiv
Giriş Tarihi : 06-02-2019 15:19   Güncelleme : 15-07-2019 11:25

İstanbul’da UEFA Kupası rüzgarı

UEFA Avrupa Ligi’nin resmi sponsorlarından Enterprise Rent-A-Car, 29 Mayıs’ta Bakü’de oynanacak final müsabakasında kazanan takımın sahip olacağı UEFA Kupası’nı Türkiye’de sergiledi. Geçmişte UEFA Kupası'nı kaldıran eski futbolculardan Hakan Ünsal ve Ergün Penbe de tekrar kupayı görmenin heyecanını yaşadı.

İstanbul’da UEFA Kupası rüzgarı

Bakü’de 29 Mayıs tarihinde düzenlenecek UEFA Avrupa Ligi finali öncesi, Türkiye’de UEFA Kupası’nın sergilendiği bir organizasyon düzenlendi. UEFA sponsporlarından Enterprise Türkiye tarafından düzenlenen organizasyonda, Enterprise Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Başdemir, Enterprise Türkiye CEO’su Özarslan Tangün ve Enterprise Avrupa, Ortadoğu ve K. Afrika Pazarlama Başkanı Jim Stoeppler hazır bulundu. Organizasyona katılan efsane futbolcular Hakan Ünsal ve Ergün Penbe, UEFA Kupası’nın heyecanını tekrar yaşadı.
“ARZUMUZ FİNALDE KUPAYI KALDIRMAK”
Organizasyonda konuşma yapan Enterprise Türkiye CEO’su Özarslan Tangün, turizmde beklenen büyük ivmelenmeyle birlikte başarılı bir yıl geçireceklerine inandığını ifade etti. Enterprise Rent-A-Car’ın futbola çok önem verdiğini belirten Tangün, “Bu vesileyle 2015 yılında beri devam eden UEFA Avrupa Ligi resmi sponsorluğumuzun 2021 yılına kadar uzatıldığını tekrar hatırlatmak isterim. Enterprise olarak Türk sporuna her alanda destek vermeye devam ediyoruz. Avrupa’nın en önemli futbol organizasyonlarından UEFA Avrupa Ligi’nin sembolü UEFA Kupası’nı Türkiye’ye getirmek bizim için oldukça önemliydi. Bu yıl bildiğiniz üzere Fenerbahçe ve Galatasaray UEFA Avrupa Ligi’ndeki yoluna devam ediyor. En büyük arzumuz kardeş ülke Azerbaycan’da gerçekleşecek olan finalde bir Türk takımının yeniden bu kupayı kaldırması. Umuyoruz ki bugün burada sergilediğimiz UEFA Kupası, 3 ay sonra bir daha gitmemek üzere yeniden ülkemize geri döner” dedi. 
FUTBOL SAYESİNDE BAĞ KURDUK
Enterprise Avrupa, Ortadoğu ve K. Afrika Pazarlama Başkanı Jim Stoeppler ise şu ifadeleri kullandı: “1957 yılında ABD’de kurulan Enterprise Rent-A-Car, ilk kez 1994 yılında Avrupa’da hizmet vermeye başladı. Burada araç kiralama müşterileriyle güçlü bir bağ kurmak için futbol çok iyi bir yöntemdi. UEFA Avrupa Ligi’ne her yıl 23 ülke katılıyor ve 205 maç oynanıyor. Bu bakımdan resmi sponsorluğa önem veriyoruz. Türkiye de, UEFA Avrupa Ligi’nin resmi sosyal medya hesaplarını takip eden ülkeler içerisinde ilk 10’a giriyor. Enterprise’ın hizmet verdiği ülkeler arasında marka bilinirliliği ve müşteri memnuniyeti alanında çok iyi bir konuma sahip Türkiye’den oldukça memnunuz.”
Törende ayrıca 2000 yılında UEFA Kupası’nı ülkemize getiren Galatasaray’ın kadrosundaki efsane isimler Hakan Ünsal ve Ergün Penbe de yer aldı. UEFA Kupası’nın kendileri için ilk kez 19 yıl önce tanıştıkları bir ağabey gibi olduğunu belirten Hakan Ünsal, “Bu kupayı kaldırmak bir futbolcu için önemli ve güzel bir duygu. Yıllar sonra yeniden ona dokunabilmek bizi çok mutlu etti” dedi. Ergün Penbe ise, “Kupayı aldığım gün benim doğum günümdü. O günden sonra hiçbir hediye bu kupanın yerini tutamadı. Umuyorum ki Bakü’deki finalde bir Türk takımı yeniden kupayı ülkemize getirir” dedi.
Haber: Simgenur Gök