Güncel Haber
Giriş Tarihi : 07-02-2019 15:38   Güncelleme : 15-07-2019 11:16

Hasılat esaslı KDV yüzde 1.5 oldu

Toplu taşıma sektörünün talep ettiği hasılata dayalı KDV indirimi yürürlüğe girdi. Yüzde 18 olan KDV oranı, yüzde 1.5’e düşürüldü. Yeni KDV oranı 7 Şubat gününe ait Resmi Gazete’de yayımlandı.

Hasılat esaslı KDV yüzde 1.5 oldu

Toplu taşıma sektöründeki şirketlerin beklediği haber geldi. İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık, toplu taşıma sektöründeki işletmelere yönelik uygulanacak yüzde 1.5’lik KDV oranına ilişkin açıklamada bulundu. Ovacık, yapılan görüşmeler sonucunda Cumhurbaşkanı’nın onayıyla yürürlüğe giren hasılat esaslı KDV indiriminin yerinde bir uygulama olduğunu vurguladı.

GENELGE YAYINLANACAK

İstanbul Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Göksel Ovacık, 2014 yılı itibariyle tüm gelirlerinin kayıt altına alındığını belirtti. Hasılat esaslı KDV’nin düşürülmesi konusuyla ilgili Ovacık, şu açıklamayı yaptı: “Şirketler, kooperatifler, birlikler, dernekler hep birlikte talep ettik. Bu konuda çalışmalar yürüttük. Her ortamda KDV’nin düşürülmesine ilişkin istekte bulunduk. 2 yıl önce Maliye Bakanı ile bir toplantı düzenlendi. Orada da bu talebi kendisine ilettik. En sonunda geçtiğimiz yıl 1 Haziran’daki iftar yemeğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan bize hasılat esaslı KDV’nin indirilmesi müjdesini verdi. Esnafın yüzeysel olarak bilgisi var ancak genelge henüz yayınlanmadı. Konuyla ilgili genelge yayınlanacak ve nasıl başvurulacak, 3 ay mı 5 ay mı ne kadar süre sonra başvurulabilecek, şirketler nasıl bir yol izleyecek oradan öğrenilebilecek. Genelge yayınlandıktan sonra ÖHO Esnaf Odası olarak toplantı tertip edeceğiz. Bu toplantıya üst düzey bir devlet yetkilisi, bir mali müşavir davet edebiliriz.”