Güncel Haber
Giriş Tarihi : 21-02-2019 15:34   Güncelleme : 14-07-2019 14:20

Türkiye Petrolleri Turkuaz Petrol’le birleşti

Turkuaz Petrol'ü de bünyesine katarak büyümeye devam eden Türkiye Petrolleri, 700 istasyona ulaşmanın da mutluluğunu yaşadı.

Türkiye Petrolleri Turkuaz Petrol’le birleşti

Akaryakıt sektöründe, 2016 yılında Turkuaz markası ile faaliyet gösteren Zülfikarlar Holding, o yılın en büyük özelleştirmesine imza atarak, 400'ü aşkın akaryakıt istasyonu, 7 akaryakıt depolama tesisi bulunan Türkiye Petrolleri’ni satın almıştı. Satın alma sonrası Türkiye Petrolleri, 700 istasyon sayısına ve yüzde 5,2’ye ulaşan pazar payına ulaştı.

TEK MARKA OLDU

Turkuaz Petrol ile birleşmesini 19 Şubat 2019 tarihinde tamamlayan Türkiye Petrolleri, artık akaryakıt sektöründe tek marka olarak faaliyet gösteriyor. 2 yılı aşkın süredir şirketlerin birleşmesine yoğunlaştıklarını ve sonunda bu büyük birleşmeyi kusursuz bir şekilde tamamladıklarını belirten Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Çağdaş Demirağ, şunları söyledi: “İki şirketin birleşmesi nihayet tamamlandı. Bundan böyle tek başına bir dev olan Türkiye Petrolleri markası ile sektördeki faaliyetlerimizi sürdürecek, 700 istasyonumuzla ülkemizin dört bir yanında tüketicilerimizi kaliteli hizmet anlayışımızla buluşturacağız. Hep söylediğimiz gibi; bizim adımızda ülkemiz var. Bu nedenle, bu birleşmenin ardından Türkiye Petrolleri markası ile ülkemiz için daha fazla değer yaratmak için çalışacak; pek çok başarıya imza atacağız.”