Güncel Haber
Giriş Tarihi : 22-02-2019 14:21   Güncelleme : 14-07-2019 14:09

Brisa 2018 yılında dengeli büyüdü

Türkiye'nin lastik sektörü firmalarından Brisa, 2018 yılında finansal yapısı ile rekor ve sürdürülebilir büyümeye imza attı. 72 ülkeye ihracat yapan Brisa, bu dönemde ihracatını adetsel bazda yüzde 15, Dolar basında ise yüzde 26 oranında artırdı. Şirketin 2018 yılı toplam ihracatı da 231 milyon Dolar olarak gerçekleşti.

Brisa 2018 yılında dengeli büyüdü

Bridgestone, Lassa ve Dayton markalarını çatısı altında toplayan Brisa, 1 Ocak-31 Aralık 2018 dönemine ait finansal sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Şirket bu dönemde yılsonu net satış gelirlerinin yüzde 31 oranında artışla 2.999 milyon TL’ye ulaştığını açıkladı. Bu büyümeyi sağlamak için katma değerli üretimle yurt dışı faaliyetlerinde yüksek performansa odaklanan Şirket, yurtdışı satışlarında 2017 yılına kıyasla adetsel olarak yüzde 15 artış kaydederek, Türkiye’de üretilen 5,4 milyon lastiği uluslararası pazarlara sundu.

BAYİLERLE BÜYÜDÜ

Brisa CEO’su Cevdet Alemdar; "2018 yılı performansımız, koşullar ne kadar dalgalanırsa dalgalansın, dengeli ve sağlıklı başarının gerçekleştirildiğini gözler önüne seriyor. Bir yandan, zorlu yurtiçi ve yurtdışı pazar koşullarında Brisa olarak müşteriler ve iş ortaklarımızın ilk tercihi olarak güçlü bir performans gösterdik. Bu büyümenin arkasında, çok önem verdiğimiz, üzerine yatırım yaptığımız ve icrasına, icra derinliğine özellikle odaklandığımız toplam değerler paketimiz ve yenilikçi çözümlerimiz yatıyor. En değerlisi de bunları, 3 neslin bir arada çalıştığı bayilik teşkilatımız ile omuz omuza ve bu teşkilata son on yılın rekorunu kırarak yeni bayiler ekleyerek gerçekleştirmemizdir. Şirket bayi güven endeksinde tüm yıl zirvede kaldık. Türkiye çapında bin 500’ü aşkın satış noktamızla sahada birlikte büyümeye odaklandık" dedi.

İHRACATA AĞIRLIK VERDİ

2018 yılında dünya lastik pazarında bölgeler arasında bir denge oluşurken, pazar bir önceki yıla göre büyüme kaydetti. Avrupa’daki büyüme ana olarak kış lastiği segmentinden ve 4x4 kış lastiklerinden gelirken, yaz lastiklerinde en yüksek büyüme oranı ultra yüksek performans lastikleri segmentinde gerçekleşti. Türk mühendisleri tarafından geliştirilen yüzde 100 yerli Lassa markalı lastikleri, şirketin faaliyet gösterdiği 72 ülkede 80 distribütör ile 610 Lassa tabelalı mağaza ve 6 bin satış noktasında araç sahiplerine ulaştı. 2018 yılında Brisa uluslararası pazarlarda adet, sevkiyat ve satış gelirleri bazında rekorlara imza attı ve ülke ekonomimizin itici güçlerinden biri olduğunu bir kez daha kanıtladı. Türkiye lastik pazarı ise, otomotiv pazarındaki eğilime paralel olarak, daralma kaydetti. Bu iç pazar koşullarında Brisa, tüketici lastikleri, ticari araç lastikleri ve kış lastikleri segmentlerinde pazarın üzerinde bir performans sergileyerek, pazar payı kazandı.