Lojistik
Giriş Tarihi : 01-03-2019 15:51   Güncelleme : 14-07-2019 13:47

Netlog, yatırımlara başladı

Küresel büyüme stratejileri doğrultusunda Avrupa, ABD ve Balkanlar’da toplam 3 şirketle satın alma görüşmeleri yürüttüklerini açıklayan Netlog Başkan Yardımcısı Gökalp Çak, “Hedefimiz Netlog’u, yakın ve orta vadede 2 milyar dolar ciroya sahip bir Türk şirketi haline getirmek” dedi.

Netlog, yatırımlara başladı

Son yıllarda gerçekleştirdiği yatırımlarla bölgemizin sayılı lojistik şirketleri arasına girmeyi başaran Netlog, hedef büyüttü. Türkiye’de devam eden yatırımlarının yanı sıra yurtdışında da özellikle satın almalarla büyümeyi planladıklarının altını çizen Netlog Başkan Yardımcısı Gökalp Çak, “Bu kapsamda 2019, Netlog için tarihi öneme sahip yıllardan birisi olacak. Şu anda Balkanlar’ın en büyük lojistik şirketlerinden birisini satın almak için görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bunun dışında dünyada lojistiğin kalbi olarak gördüğümüz Avrupa ve ABD’de de firmalarla temastayız. Bizim stratejilerimize uyacak, doğru firmalarla Netlog’un dünyadaki varlığını güçlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

2018 YILINDA REKOR KIRDI

Netlog olarak başarılı bir yılı geride bıraktıklarının altını çizen Gökalp Çak, 2018 yılında şirket tarihinin en yüksek ciro ve ihracat rakamına ulaştıklarını ifade etti. Çak, “2004 yılında 13 çekici, 13 şoför ve 8 çalışan ile yola çıkan Netlog, 2018 yılında 4 milyar TL’nin üzerinde ciroya ulaştı. Bugün Netlog’un yurt içi ve yurt dışı operasyonlarında çalışan sayımız 10 binin üzerinde. Hatta Black Friday döneminde istihdam ettiğimiz ilave personelle birlikte, toplam istihdamımız 3 günlüğüne de olsa 15 bin çalışana ulaştı. Yaklaşık 15 yılda geldiğimiz bu nokta bizler için gurur verici. Sonuçta el ile tutulabilen bir ürün satmıyoruz. İşimiz servis vermek ve bu cirolara servis satarak ulaşmak çok ciddi bir organizasyon gerektiriyor. Buna örnek olarak 5 bin TIR’ın üzerindeki taşımayı gösterebiliriz” dedi.

NİTELİKLİ İNSAN YETİŞTİRECEK

Gökalp Çak, konuya ilişkin açıklamasına şöyle devam etti: “Netlog olarak, bu yılki en büyük hedeflerimizden birisi Türkiye’den yurtdışına beyin ihraç etmek. Şirket içinde hayata geçireceğimiz yeni eğitim ve dönüşüm programıyla, Türkiye’deki depolarımızda çalışan ve Netlog iTEC’te eğiteceğimiz nitelikli personelimizi, İngiltere, Hollanda, Belçika ve ABD gibi ülkelerde bulunan depolarımızda istihdam edecek; bu personelimizi birer küresel yönetici olarak yetiştireceğiz. Bu şekilde yöneticilerimiz hem farklı ülkelerde çalışma tecrübesi edinecek hem de Netlog’un dünya markası vizyonuna katkıda bulunacak. Tabii bu programa girecek personellerimizde arayacağımız ciddi nitelikler var. Eğitim hayatlarındaki performansları, üst düzey İngilizce ve bağlılık duyguları gibi niteliklerdir.”