Güncel Haber
Giriş Tarihi : 06-03-2019 15:24   Güncelleme : 14-07-2019 13:44

Aygaz'ın yatırımı Asya'ya

LPG şirketlerinden Aygaz, Asya pazarına girdi. Bangladeş’te LPG temini, dolumu ve dağıtımı yapmak üzere United Enterprises ile anlaşma imzaladı. Aygaz ile United Enterprises’ın yüzde 50-50 pay sahibi olacağı şirket ortak yönetim esaslarına göre faaliyette bulunacak.

Aygaz'ın yatırımı Asya'ya

Türkiye’yi temiz enerji LPG ile tanıştıran Aygaz, uluslararası alandaki yatırımlarına devam ediyor. Yurtdışı faaliyetlerini güçlendirmek ve uluslararası piyasalarda üçüncü taraflarla ticareti daha da artırmak amacıyla bir süre önce Londra’da şube açan Aygaz, ekonomiye sağladığı katkıyı artıracak uluslararası bir projeyi daha hayata geçirdi. Asya pazarına açılan Aygaz, United Enterprises şirketi ile ortak çalışmalar yürütecek.

Ortaklık sözleşmesi, United Enterprises’ın Dakka’daki merkez ofisinde Koç Holding Enerji Grubu Başkanı Yağız Eyüboğlu, Aygaz Genel Müdürü Gökhan Tezel, Koç Holding Hukuk Müşaviri Kenan Yılmaz, Aygaz Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı Ferda Erginoğlu, United Enterprise& Co.Ltd Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Mahmood Raja ve  United Enterprises CEO’su Moinuddin Hasan Rashid’in katılımı ile imzalandı.

PAZARA HAKİM OLACAK

Aygaz ve United Enterprises ortaklığı ile ilgili konuşan Koç Holding Enerji Grup Başkanı Yağız Eyüboğlu, şunları söyledi: “Aygaz, LPG’nin temini, stoklanması, dolumu ve LPG’li cihaz üretimiyle satışını kapsayan süreçleri gerçekleştiren entegre bir LPG şirketi olarak 1961 yılında kuruldu. İlk günden bu yana da  Türkiye LPG sektöründe liderliği elinde bulunduruyor. Bugün Türkiye’nin 11'ci büyük sanayi kuruluşu olan şirketimiz, Avrupa’nın da önde gelen LPG ithalatçıları arasında. Aygaz LPG sektöründe önemli deneyime sahip. Bu deneyimi, uluslararası alana taşıyarak, Aygaz’ın marka değerini ve dünya LPG pazarındaki konumunu güçlendirerek, sürdürülebilir büyüme sağlamayı ve geleceğe yatırım yapmayı hedefliyoruz. Yurtdışı piyasalarda üçüncü taraflarla ticaretimizi daha da artırmak amacıyla açtığımız Londra şubemiz bunun ilk adımını oluşturuyor. Bugün de Bangladeş’in önde gelen şirketleri arasında yer alan United Enterprises’la iş ortaklığımızı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yarım asrı aşkın bilgi ve deneyimimizi, Bangladeş’in önde gelen şirketi United Enterprises’ın yerel gücüyle birleştiriyoruz. Bangladeş’in Aygaz’ını oluşturmayı hedefliyoruz.”