Dernekler
Giriş Tarihi : 28-03-2019 17:11   Güncelleme : 14-07-2019 12:50

LPG'li araçlarda kapalı otoparkta

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AVM’lere, otellere ve kapalı otoparklara LPG’li araçların girmesine ilişkin yasal düzenleme yapılacağını açıkladı. Müstakil Likit Petrol Gazcıları Kit Satıcıları ve Otogaz Bayileri Derneği sözcüsü Ahmet Yavaşçı, “Kapalı otoparklardaki yasağın kaldırılması yönündeki çalışmaları destekliyoruz” dedi.

LPG'li araçlarda kapalı otoparkta

Türkiye karayollarında yaklaşık 5 milyon LPG’li araç seyrediyor. Ancak bu araçlar, kapalı otoparkların gerekli altyapıya sahip olmaması ve yasal mevzuatın engellemesi sebebiyle kapalı otoparklara giremiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un AVM’lere, otellere ve kapalı otoparklara LPG’li araçların girmesine ilişkin yasal düzenleme üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Müstakil Likit Petrol Gazcıları Kit Satıcıları ve Otogaz Bayileri Derneği sözcüsü Ahmet Yavaşçı, Bakan Murat Kurum’un açıklamalarını memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek “Dünyanın bir çok ülkesinde LPG’li araçlar uzun yıllardır otoparklara serbestçe girebiliyorken Türkiye bu konuyu gündemine alamamıştı. LPG ekosistemindeki tüm paydaşlar olarak milyonlarca çalışanı da yakından ilgilendiren bu konuda Türkiye’nin de gerekli adımları atmasını memnuniyetle karşılıyoruz ve AVM’lerin ile diğer kapalı otoparkların da bu yönde gerekli hazırlıklara bir an önce başlamasını arzu ediyoruz” diye konuştu.