Dernekler
Giriş Tarihi : 25-04-2019 15:31   Güncelleme : 14-07-2019 12:25

Çalık'a güven tam!

Kastamonu Otobüsçüler ve İşletmecileri Derneği, Nisan ayında yaptığı seçimle yeni dernek başkanını seçti. Seçime tek liste olarak girerek yeni başkan seçilen Tayfun Çalık, sektör mensuplarından tam destek aldı.

Çalık'a güven tam!

Başkan Tayfun Çalık, “Ben bu aile mesleğini yapan üçüncü nesil oluyorum. Yıllardır Kastamonu’da taşımacılık hizmeti veriyoruz, dernek için de elimizden geleni yapıyorduk tabi, bölgedeki arkadaşlarımız başkanlığa beni layık gördüler. Gerçekleştirilen genel kurulda üyelerimiz tek liste ile girdiğim seçimde şahsıma yetki vererek bizi göreve getirdi” ifadesini kullandı.

ÖNCELİK FİYAT İSTİKRARI

Hizmetin kesintisiz devam edebilmesi ve fiyat istikrarını sağlamak için yoğun mesai harcayacaklarının altını çizen Çalık, “Yeni dönemde önceliğimiz fiyat istikrarını sağlamaya yönelik adımlar atmak olacak. Şu an bütün sektör aynı sıkıntılarla kıvranıyor ve biz bu sıkıntıların bazılarını kendi aramızda anlaşarak çözülebileceğimize inanıyoruz. Yıkıcı rekabetin önüne geçip, fiyat istikrarını sağladıktan sonra, diğer bütün problemleri kendi gücümüzle alt edebiliriz diye düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

ÖNLEM ALINMALI!

Başkan Tayfun Çalık, konuşmasına şöyle devam etti: “Otobüs camiasında ciddi anlamda bir ekonomik kriz yaşanmaktadır. Sektör mensuplarının geleceğe dair ümidi kalmamıştır. Sürekli yeni güne bir zam haberiyle uyanıyoruz. Birçok firma iflas etti, sektörün yarısı ise zor koşullarda mücadele veriyor. Devletten herhangi bir destek alamıyoruz. Gerçek anlamda söylemek gerekirse, bir otobüsün hareket etmeden peronda yatması daha kârlıdır. Her geçen gün gelir ile gider arasında ciddi uçurumlar oluşmaktadır. Hükümet, bu konuda acilen bir önlem almalı, aksi takdirde bir çok firma yok olup gidecek.”