Otomotiv
Giriş Tarihi : 08-05-2019 12:08   Güncelleme : 13-07-2019 00:59

Egea, güzelleşecek

Türk otomotiv sanayinin önde gelen kuruluşlarından Tofaş’ın, 1 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirdiği Fiat Egea model ailesinin geliştirilme çalışmaları devam ediyor. Şirket, aracın yeniden tasarlanması için 225 milyon dolar tutarında yatırım yaptı.

Egea, güzelleşecek

Tofaş Yönetim Kurulu, 3 yılda 500 bini aşan üretim adetleriyle Fiat’ın küresel modeli haline gelen Egea ailesi üretimine 2024 yılına kadar devam kararı aldı. Yatırım kapsamındaki yeniliklerin 2020 yılından itibaren devreye alınması planlanıyor. Yapılan Ar-Ge çalışma kapsamında Fiat Egea model ailesinin iç ve dış tasarımı tamamen değişirken, iskelet ve motor aksamının ise aynen korunacağı açıklandı.

OTOMOTİVDE EZBER BOZDU

Tofaş CEO’su Cengiz Eroldu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Şirketimizin Ar-Ge merkezi Egea ile önemli bir sorumluluk üstlendi. Ürün özellikleri ve fiyat fayda dengesiyle ezber bozan bir model olan Fiat Egea, son 3 yıldır ülkemizin en çok tercih edilen otomobili oldu. Egea, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nde pazar başarısını sürdürüyor. Dün olduğu gibi bugünde model ailesi, yarattığı ihracat hacmi ile ülke ekonomimize de katma değer sağlamayı sürdürecek” ifadesini kullandı.

TEKNOLOJİDE REKABET

Yeni yatırımla birlikte 2015 – 2024 yılları arasında toplam Egea üretiminin 1 milyon 450 bin adede ulaşması hedefleniyor. Cengiz Eroldu, “Şirketimiz 50 yıldır üretim yapıyor. Biz en az bir 50 yıl daha Türkiye’nin önde gelen ve küresel arenada rekabetçiliğini koruyan şirketi olmaya devam etmek niyetindeyiz. Müşterilerimizin ihtiyacını takip ederek, ürün, hizmet ve teknolojimizde rekabetçiliğimizi sürdürecek yeniliklere yatırım yapmaya ve yaptığımız yatırımlarla, Türkiye otomotiv sanayisine katkı sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.