Dernekler
Giriş Tarihi : 29-05-2019 18:04   Güncelleme : 12-07-2019 23:27

IPRU hedef büyüttü

Uluslararası karayolu yolcu taşımacılık sektörünün sivil topluk kuruluşu Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacıları Birliği (IPRU) emin adımlarla büyümeye devam ediyor. IPRU Başkanı Fatih Tamay, İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, Genel Sekreter Mevlüt İlgin ve Dış İlişkiler Direktörü Volkan Memişoğlu; Arap Karayolu Taşımacılar Birliği (AULT) ve Moldova Karayolu Taşımacılığı Birliği (UTD) ile taşımacılıkta ortak hedeflerle ilerleme amacıyla bir araya geldi.

IPRU hedef büyüttü

IPRU Heyeti, 27 Mayıs’ta Ortaköy Radisson Blu Hotel’de Arap Karayolu Taşımacılar Birliği Genel Sekreteri Dr. Mahmoud H. Abdallat ile bir araya geldi. Daha önceki görüşmede konuşulan mutabakat zaptı (MoU) imza töreninin Amman’da yapılmasının faydalı olacağını belirten Dr. Abdallat, IPRU temsilcilerini AULT’un merkezinin bulunduğu Başkent Ürdün’e davet etti. Amman’daki toplantı tarihinin 15-16 Temmuz 2019 olarak belirlenmesinin ardından, iki birlik üyeleri için 14 Ekim’de İstanbul’da bir seminer düzenlenmesi üzerinde fikir alışverişi yapıldı.

28 Mayıs’ta ise Levent Park Dedeman Hotel’de Moldova Karayolu Yolcu Taşımacıları Birliği Başkanı Vladimir Florea ile görüşen IPRU heyeti, Ekim’de İstanbul’da gerçekleştirilmesi planlanan Arap Karayolu Taşımacılığı Birliği üyelerinin de katılacağı seminere, UTD’yi de davet etti. Tarafların, daha önce üzerinde anlaşılmış olan mutabakat zaptını karşılıklı olarak imzalamasıyla, iki taraf arasında kurulan iş birliği resmiyete kavuştu.