Dernekler
Giriş Tarihi : 11-07-2019 18:45   Güncelleme : 11-07-2019 20:16

Allah, İmamoğlu'ndan razı olsun

Yap-işlet devret modeli ile yapılan ve Avrasya Terminal İşletmecileri A.Ş. (AVTER) tarafından 25 yıldır işletilen Büyük İstanbul Otogarı’nın süresi 5 Mayıs 2019 günü itibariyle doldu. İBB Meclisi de otogarın İSPARK’a devredilmesini oy birliği ile kabul etti. İstanbul Yazıhanecileri ve Otobüsçüler Derneği (İYODER) 1. Başkanı İrfan Kalkan, karardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na teşekkür etti.

Allah, İmamoğlu'ndan razı olsun

SEKTÖR RAHAT RNEFES ALDI

İYODER 1. Başkanı İrfan Kalkan, yaptığı yazılı açıklamasında aynen şu ifadelere yer verdi: "Büyük İstanbul Otogarı ile ilgili İBB Meclisi'nden çıkan karar bizleri son derece sevindirdi. Böyle bir kararın altına imza atan Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na temsil ettiğim camiam adına teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Otogarda en büyük sorunlar arasında yolcu açısından 25 dakikalık parklanma gelmekteydi. Kapı çıkış ücretleri ise tüm Türkiye geneline örnek teşkil ediyor ve Anadolu'daki belediyeler İstanbul'u emsal göstererek yüksek çıkış ücretleri talep ediyordu. Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu sayesinde 25 dakika olan parklanma süresi bir saate çıkartıldı. Biz otogardaki TOF yönetimine gidip, defalarca kapı çıkış ücretlerini indirin. Otobüsçü çıkış paraları ile soymasın dedikçe, hiç biri oralı olmadı. Şimdi ise otogar belediyeye geçti ve otobüslerimizin kapı çıkış ücretlerine yüzde 50 indirim yapılarak büyük bir jest yapıldı. Bu da otobüsçümüze ciddi anlamda katkı sağlayacaktır. Yazıhanelerin durumu ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Şuan için Eylül ayına kadar kira ödemeyeceğiz. Bu da sektörümüzü yine aynı şekilde bir nebze de olsa rahatlatacaktır."

BİR OLALIM, DİRİ OLALIK

Sektör mensuplarına da çağrıda bulunan İYODER 1. Başkanı İrfan Kalkan, sorunların çözümü için birlikteliğin şart olduğunu söyledi. Her şeyin güzel olması noktasında Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yoğun mesai sarf ettiğini dile getiren İYODER 1. Başkanı İrfan Kalkan, "Belediye başkanımız söz verdiği gibi İstanbul'u, İstanbullular ile birlikte yönetiyor. Rahat bir nefes almamız için yoğun mesai harcadığını biliyoruz. Bizler de İYODER olarak üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda çalışmalar yapıyoruz. Büyük İstanbul Otogarı'nın İSPARK'a geçmesiyle birlikte her şeyin daha güzel olacağına inancımız tamdır. Yazıhane ve dükkanların akıbetinin de netlik kazanması için hep birlikte ortak hareket etmeliyiz. Bu nokta da İstanbul'daki otobüs camiasının bir araya geleceği tek sivil toplum kuruluşu İYODER'dir. Üyelerimiz adına Büyükşehir Belediyesi yetkililerine gerekli bilgilendirmeleri yaparak, hak sahiplerinin hakkını koruyacağız. Eylül ayına kadar ücretsiz olan yazıhaneler için de 5 yıllığına kira bedellerinin makul seviyede tutulması için lobi faaliyetleri yürüteceğiz. Üyelerimizin menfaatleri doğrultusunda sektörümüzün bir adım öne gitmesi için yapılması gerekenleri yapacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu, sektörümüz adına önemli bir adım attı, şimdi aynı adımı hükümetten bekliyoruz köprü ve otoyol fiyatlarını indirmesi noktasında" dedi.