Güncel Haber
Giriş Tarihi : 26-07-2019 15:39   Güncelleme : 16-09-2019 11:49

İlk kadın yağ uzmanı Altay oldu

Cumhuriyetin 100'üncü yılına kadar 5 bin kadını iş yaşamına kazandırmayı hedefleyen Shell’de Kadın Enerjisi projesi, birinci yılında bin 44 kadını iş sahibi yaptı. Bu kadınlardan biri de Adana’da Shell Türkiye’nin ilk kadın motor yağı uzmanı olarak görev yapan Fatma Altay.

İlk kadın yağ uzmanı Altay oldu

Shell & Turcas’ın, Mart 2018’de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı himayelerinde İŞKUR ile birlikte sektörde bir ilke imza atarak başlattığı projede hedef, 2023 yılına kadar 5 bin kadını iş yaşamına kazandırmak. Birinci yılında hedefinin üzerinde istihdam yaratan projenin kahramanlarından biri de Shell Türkiye’nin ilk kadın motor yağı uzmanı olarak görev yapan Fatma Altay.

ÖNCE EĞİTİMİNİ ALDI

25 yaşındaki Fatma Altay Adana’da, Mustafa Kemal Paşa’daki Shell istasyonunda çalışıyor. İşe Shell’de Kadın Enerjisi projesi kapsamında 11 ay önce başladı. Motor yağı uzmanı olabilmek için 45 gün eğitim alan Altay, önce eski arabalarla, ardından her tür araçla ilgili uzmanlaştı. İlk günler, “Erkek işi bu, nasıl altından kalkarım” diyen Fatma Altay, kaputu açmakta zorlandığı dahi olmuş. Ama çok kısa sürede işine uyum sağlamış. “Keşke daha çok araba gelse” diyor. Başta kendisinin bu işi yapabileceğine inanmayanlar olduğunu belirten Fatma Altay, “En iyisini yapacağım” deyip kolları sıvamış. Sonuçta da ilk günden beri kendisine güvenen anne ve babasının yüzünü kara çıkartmamış. Altay, kendisine güvenmeyenlerin de artık “Helal olsun sana” dediğini belirtti. Özellikle kadın sürücülerden büyük destek ve ilgi gördüğünü aktardı.