Güncel Haber
Giriş Tarihi : 07-08-2019 10:50   Güncelleme : 23-08-2019 23:23

İmamoğlu'ndan otobüsçü jest bekliyor

AVTER tarafından işletilen ve adeta yılan hikayesine dönen Büyük İstanbul Otogarı'nın devri konusunda kesin bilgiyi Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu verdi. Başkan İmamoğlu'nun, "Perşembe günü saat 16:00'da otogarı devralıyoruz" açıklaması üzerine İYODER 1. Başkanı İrfan Kalkan, "Ekrem İmamoğlu Başkanımızdan otobüsçü esnafımıza da bir jest bekliyoruz. Bayram süresince otobüs çıkışları da ücretsiz olsun" dedi.

İmamoğlu'ndan otobüsçü jest bekliyor

ADALET YERİNİ BULDU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, otogarın devri ile ilgili yaptığı açıklama da şu ifadelere yer verdi: "Büyük İstanbul Otogarı ile ilgili hem şaşırdığım hem de üzüldüğüm bir yargı kararı vardı. Ancak hukuk birimimizin girişimi ile bu yürütmeyi durdurma kararı iptal edildi. Önümüzde bir engel yok. 8 Ağustos Perşembe saat 16:00 itibariyle, yani Kaymakamlığın verdiği saat bu. Tüm birimlerimiz ile Bayrampaşa'da olacağız. Verilmeyen tüm hizmetler konusunda da tedbirler alacağız. Lavabosundan tutun da temizliğine ve aydınlatmasına varana kadar tüm her şeyiyle ilgileneceğiz. Kargaşayı ortadan kaldırmak ve Bayramı en düzgün şekilde geçirmek için de otogara gelen İstanbullu kardeşlerimin özel araçları ücretsiz olacak."

OTOBÜS ÇIKIŞLARI DA ÜCRETSİZ OLSUN

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun parklanma alanlarında İstanbullu vatandaşların özel araçlarının giriş çıkışlarından ücret alınmayacağını açıklamasının ardan gözler otobüs çıkışlarına çevrildi. Konuyla ilgili bir açıklama da İstanbul Yazıhanecileri ve Otobüsçüler Derneği (İYODER) 1. Başkanı İrfan Kalkan yaptı. Başkan Kalkan, "Ekrem İmamoğlu Başkanımız İstanbul'da yeni bir başlangıç yaptı. Her kesimi kucaklaması ve İstanbul'u, İstanbul'da yaşayan vatandaşlarla birlikte yönetmesi takdire şayandır. Halk için, hizmet için yola çıktı ve bizde kendilerini her konuda destekliyoruz ve yanında olduğumuzu bir kez daha dile getiriyoruz. Otogarın devri konusunda yapılan açıklama bizleri son derece sevindirmiştir. İstanbullu vatandaşlara özel araçları konusunda sevinç yaşatan Başkanımız İmamoğlu'ndan otobüsçülerimize de bir jest yaparak bayram sevinci yaşatmasını bekliyoruz. Özellikle otoyol, köprü, akaryakıt ve yedek parça pahalılığı altında ezilen otobüsçülerimiz, İnşallah Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun otobüs çıkış ücretlerine yapacağı bu jest ile rahat bir  nefes alacaktır. Yazıhanelerin de hak sahiplerine makul seviyede kiraya verilmesi konusunda yine başkanımızdan destek bekliyoruz. Bu konuda İYODER olarak gerekli çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.