Güncel Haber
Giriş Tarihi : 27-08-2019 14:12   Güncelleme : 23-09-2019 22:02

e-fatura kolaylık

Yurtdışı işlemlerde uluslararası standartlara uygun e-fatura kesilmesine imkan veren Peppol platformu, İdea Teknoloji Çözümlerini erişim noktası olarak akredite etti. Bu sayede tek platformdan 15 ülkedeki 435 bini aşkın firmayla e-fatura işlemi yapabilmek mümkün.

e-fatura kolaylık

Uluslararası ticarette dünyanın farklı ülkelerindeki firmalara e-fatura düzenlemek artık çok daha kolay. Şirketlerin ağ üzerinden elektronik belge alışverişini gerçekleştirmelerini sağlayan Peppol, İdea Teknoloji Çözümleri’ni Türkiye’deki ilk ve tek “Erişim Noktası” olarak akredite etti. Bu sayede uluslararası ticaret yapan şirketler, hem ulusal mevzuata hem de uluslararası standartlarla uyumlu olarak e-fatura ve e-irsaliye gibi ticari belge düzenleyebilecek.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan İdea Teknoloji Çözümleri Genel Müdürü Emre İyibilir, "Peppol’ün belirlediği uluslararası standartlara göre yeterlilik testlerinden geçerek, akredite edilen ve  “Erişim Noktası” yetkisi kazanan ilk ve tek Türk firması olduk. Peppol ağı ile birlikte firmalara ihracat ve ithalatta fatura sürecinde önemli bir yönetim kolaylığı sağlayacağız. Dış ticaret belge süreçleri, uluslararası kabul görmüş standartlara uygun olacak şekilde, uçtan uca elektronik ortama taşınabilecek. Ayrıca Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasındaki e-tedarik işlemleri Avrupa Komisyonu’nca belirlenen standartlar üzerinden gerçekleştirilebilecektir" dedi.