Lojistik
Giriş Tarihi : 29-08-2019 14:25   Güncelleme : 23-09-2019 21:50

SwipBox ile kolaylık

DHL Express, kargo beklediği için evden çıkamayan, evde bulunmadığında gönderisine gecikmeli olarak ulaşabilen tüketiciler için hayatı kolaylaştıracak yeni bir hizmet başlattı. Akıllı dolap sistemi DHL SwipBox ile müşteriler kendilerine gelen gönderileri Aytemiz Akaryakıt İstasyonları’ndaki dolaplardan diledikleri gün ve saatte güvenli bir şekilde teslim alacak.

SwipBox ile kolaylık

Uluslararası hızlı hava taşımacılığı şirketi DHL Express, son teslimat sürecinde operasyonel verimliliği ve müşteri memnuniyeti artıracak DHL SwipBox uygulamasını Türkiye’ye taşıdı. Halihazırda 42 ülkede kullanılmakta olan DHL SwipBox, evde kurye bekleme zorunluluğunu ortadan kaldıran ve gönderilere 7/24 güvenle erişme imkanı sunan akıllı bir dolap sistemi. İlk etapta Aytemiz iş birliğiyle başlayan uygulama, İstanbul’da şahıs gönderilerinin ve ikinci gün dağıtıma çıkma oranlarının yüksek olduğu Esenyurt ile Kozyatağı’ndaki petrol istasyonlarına yerleştirildi.

EVDE BEKLEMEYE SON

DHL Express Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tonguç, yeni uygulamaya ilişkin değerlendirmesinde, “E-ticaret dünyasındaki hızlı büyüme, lojistik sektörünün iş süreçlerinde de önemli bir değişim yarattı. Daha önce B2B ağırlıklı bir çalışma sistemimiz varken şahıs alıcılara yönelik gönderiler giderek artmaya başladı. Bu da özellikle son teslimat aşamasında hem müşterilerimize daha iyi hizmet sunmak hem de operasyonel verimliliğimizi artırmak için yeni teknolojiler üzerinde çalışmamızı zorunlu kılıyor. Esnek teslimat seçenekleri sunan On Demand Delivery (ODD) hizmetimiz bu kapsamda önemli bir fark yarattı. ODD ile entegre olarak çalışan DHL SwipBox uygulaması da bu yaklaşımımızın güzel örneklerinden biri. Müşteri memnuniyeti, verimlilik ve çevre ayak izinin azaltılması açısından ideal olan gönderilerin dağıtıma çıktığı ilk gün müşteriye ulaşmasıdır. Özellikle şahıs gönderilerinde bu konuda sıkıntılar yaşanabiliyor. Her zaman kuryenin gelmesi için evde birinin beklemesini organize etmek kolay olmuyor. Bu yüzden ikinci gün tekrar dağıtıma çıkma oranımız yüzde 11. Müşterilerimiz açısından bu zorluğu aşmak amacıyla DHL SwipBox uygulamasının ilkini Aytemiz iş birliğiyle hayata geçirdik” ifadesine yer verdi.