Deniz
Giriş Tarihi : 30-08-2019 11:00   Güncelleme : 23-09-2019 21:48

İzmir'den İtalya'ya Ro-Ro

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, Alsancak Limanı ile İtalya arasında bir yıldan beri yapılamayan Ro-Ro taşımacılığının tekrar başlayacağını açıkladı.

İzmir'den İtalya'ya Ro-Ro

İZTO’nun Ağustos ayı olağan meclis toplantısına Alsancak Limanı'ndan yaklaşık bir yıldır yapılamayan İtalya'ya yapılamayan Ro-Ro seferleri damgasını vurdu. UKOME’nin şehir merkezindeki trafik yoğunluğunu gerekçe göstererek Ro-Ro seferlerinin iptaline zemin hazırlayan karar aldığını hatırlatan Başkan Özgener, Ulaştırma Bakanlığı nezdinde gerekli girişimlerin başladığını ve yakın zamanda sonuca ulaşacaklarını açıkladı.
 
TIR'LAR KONTROLLÜ GELECEK

İZTO Başkanı Mahmut Özgener, “Oda olarak, Ro-Ro seferlerinin İzmir Alsancak Limanı’ndan yeniden başlatılmasına ilişkin İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne girişimlerde bulunduk. Çabalarımız sonucunda, 8 Ağustos 2019 tarihli UKOME toplantısında karar revize edildi. Alınan yeni kararla Ro-Ro seferleri yapacak TIR’ların, şehir trafiğinin yoğun olmayan saatlerinde girişine olanak tanındı. Amacımız, İzmir-İtalya Ro-Ro taşımacılığı hizmetinin, Çeşme ve İzmir Alsancak Limanı çıkışlı olmak üzere, her iki liman üzerinden verilmesinin sağlanması” diye konuştu.