Dernekler
Giriş Tarihi : 25-09-2019 15:17   Güncelleme : 25-09-2019 15:17

ASKON Irak’da

Türkiye ve Irak ilişkileri, Neçirvan Barzani’nin Cumhurbaşkanı ve Mesrur Barzani’nin Başbakan seçilmesiyle birlikte yeni bir döneme girdi. Bölgede ekonomik ilişkileri güçlendirmek adına heyet ziyaretleri sürüyor. Şırnak’ın Silopi ilçesinde şubesi açılan ASKON, ilk ziyaretini Irak’a gerçekleştirdi.

ASKON Irak’da

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Şırnak Şubesi Silopi'de açıldı. Açılışa çok sayıda davetli katıldı. Derneğin Şube Başkanlığına ise Abdurrahman Kesik’in getirildi. ASKON ilk ziyaretini Türkiye’nin en büyük sınır kapılarından biri olup bölgenin ekonomik ve İhracatın lokomotifi konumundaki Habur üzerinden Irak’a ait İbrahim Halil Gümrüğüne genel başkanları Orhan Aydın başkanlığındaki kalabalık bir iş insanı heyeti ile birlikte gerçekleştirdi.

Duhok iline bağlı Zakho ilçesi sınırları içerisinde bulunan İbrahim Halil Gümrüğüne ziyaret, ASKON Başkanı Orhan Aydın başkanlığındaki iş insanı heyetine ASKON Şırnak Şube Başkanı seçilen Abdurrahman Kesik yönetimi ile ihracatçılar ve yatırımcılar eşlik etti. ASKON heyeti İbrahim Halil Gümrüğüne geçmeden önce Habur Gümrük Müdürü Ali Gökdemir’i makamında ziyaret etti. Heyet, Habur üzerinden gerçekleşen ihracat ve araç geçişleri hakkında bilgi aldı. İbrahim Halil Gümrük yetkilileri ile görüşmek üzere sınırı geçen heyete Habur Gümrük Müdürü Ali Gökdemir de eşlik etti.

ASKON yetkilileri, Habur Gümrük Müdürü ile iş insanlarının bulunduğu heyeti İbrahim Halil Gümrüğü Müdürü Fersat Ali ile beraberindeki yetkililer sınırda karşılayarak makamında ağırladı. Heyet daha sonra gümrük içerisinde ihracat işlemleri için bekleyen şoförler ile bir araya gelip geçişlerin ve işlemlerin daha düzenli ve süratli olması için istişarelerde bulunup sıkıntı ve çözüm önerilerini dinledi. ASKON Başkanı Orhan Aydın, kendisine ait sosyal paylaşım ağında Habur üzerinden İbrahim Halil Sınır Kapısı ziyaretini "Şırnak ziyaretimizde Habur Sınır Kapısı'na ziyaret ederek günlük karşılıklı 3 bin TIR'ın giriş yaptığı,ülkemizin ihracatında büyük rol üstlenen en büyük gümrük kapısında ve Irak tarafında incelemelerde bulunduk" diyerek üyeleri ile paylaştı.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Şırnak şube başkanlığına seçildiği gün sonrası ilk icraat ve ziyaret olarak gerçekleştirdiği Habur ile İbrahim Halil Gümrüğü ziyareti sonrası Şırnak Ajans ile Silopi Gazetesine yaptığı değerlendirme de; "ASKON Genel Başkanımız Orhan Aydın, ASKON genel merkez yönetimi ve bölgede ki işadamlarımızla beraber Habur Gümrük Müdürü ve Irak İbrahim Halil Gümrüğü yetkilileriyle görüşüp olağan sıkıntıların neler olduğu ve ne şekilde çözüleceği hususunda istişarelerde bulunduk. Her iki gümrüğün yetkilileri ile yapılan görüşmeler bölgemiz için olumlu sonuçlaması için gerekli girişimlerde bulunacağız bölgemiz için hayırlı olsun" ifadesini kullandı.

Haber-Foto /Halil Coşkun AZİZOĞLU
Ulaşım Gazetesi /Irak