Otomotiv
Giriş Tarihi : 26-09-2019 17:38   Güncelleme : 26-09-2019 17:38

Otomotive can suyu!

Kamu bankaları otomotiv sektöründe yerli üretime özel kredi faiz oranları sağladıklarını açıkladı. Faiz indiriminin sektörü rahatlatacağını dile getiren OSD Başkanı Haydar Yenigün, “Kredi faizlerinin düşmesi, otomotiv pazarında ciddi bir hareketlilik sağlayacak” ifadesini kullandı.

Otomotive can suyu!

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, otomotivde yerli üretime özel taşıt kredisi paketleri hazırladı. Bankalar yerli üretim olan otomobillere yönelik kredi faiz oranını yüzde 0.49 ile yüzde 0.69 arasına çekti. 1 Ekim'de başlayacak kampanya yıl sonuna kadar geçerli olacak. Binek Araçlar da kampanyaya Fiat, Honda, Hyundai, Renault Mais destek verirken, ticari araçlar da ise Fiat, Ford, Isuzu, Karsan ve Temsa destek verdi.

SEKTÖR CANLANACAK

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Haydar Yenigün, “Bu aslında biraz geç kalınmış bir destek ama önemli de bir adım. Tabi bu uygulamada maliyetin bir kısmını bankalar bir kısmını da şirketler karşılayacak. Bu durum, 2018 Ağustos’undan bu yana yükselen döviz, enflasyon ve dolayısıyla kredi faizleri nedeniyle 2017 yılına göre yüzde 60 oranında küçülen iç pazarda, düşük faizli kredi beklentisi nedeniyle bir hareketlilik sağlayacaktır. Ancak beraberinde, zaten kârsız satış yapan firmalara ilave malî yük de getirecektir. Günün sonunda ise satışların canlanması ve satışlarda artış beklentisi, özellikle servis girişlerinde sektöre çok ciddi bir fayda sağlayacaktır” dedi.