Otomotiv
Giriş Tarihi : 16-10-2019 15:07   Güncelleme : 16-10-2019 19:35

Arıların hayali gerçekleşti

Iveco’nun en eski yetkili bayii ve servisi İstanbul Fiat Otomotiv’in yeni tesisleri, Büyükçekmece'de hizmete girdi. Tesis; satışı ve satış sonrası desteği için geniş, modern bir showroom ve son teknoloji servis alanı barındırıyor.

Arıların hayali gerçekleşti

İstanbul Fiat, lojistik ve taşımacılık sektörü ve diğer müşterilerine sunduğu hizmeti geliştirmek adına çevreci bir yatırım yaparak Büyükçekmece de yenilikçi ve modern bir tesis inşa etti. Yeni tesis, 40.000 m2 açık, 9.000 m2 kapalı alana sahip olup, toplamda 49.000 m2’ye oturmaktadır. 1.000 m2 modern kapalı showroomda aynı anda 10 kamyon, dışarıdaki teşhir alanında ise aynı anda 55 kamyon sergileme imkânı var. 2.000 m2 servis alanı ile aynı anda 24 araca hizmet verebilecek kapasitededir. Tesisin 110  çalışanı, müşterilere en iyi satış ve servis desteğini tam donanımlı yeni üslerinden gerçekleştirecek.

AKSARAY'DAN BÜYÜKÇEKMECE'YE

İstanbul Fiat firması, 1965 yılında Aksaray semtinde, Nihat Arı ve 3 personel ile 100 m2‘lik bir dükkânda başladığı faaliyetine bugün de aynı adreste devam ediyor. 1975 yılında Koç Holding’in Fiat grubu ile orta sınıf kamyon üretimine başlamasından 1 yıl sonra, şirket kurucusu Nihat Arı, İstanbul Fiat Otomotiv unvanıyla Fiat-Iveco yedek parça işine başlamış, 1984 yılında Iveco yedek parça ana bayii, 2000 yılında da Iveco ile iş ortaklığını geliştirerek, Kağıthane’de yetkili servis ve araç satış ana bayii olarak hizmet vermeye devam etmiştir. İstanbul Fiat kendini sürekli geliştirerek 2010 yılında Alibeyköy - Eyüp’teki daha modern ve daha büyük olan yeni tesisine taşınmış ve günümüze kadar burada hizmet vermeye devam etmiştir.

MÜŞTERİ İÇİN UYGUN NOKTA

Öncelikli olarak lojistik sektörüne ve diğer tüm müşterilerine daha iyi hizmet vermek amacıyla gerçekleştirdiği dev yatırımını ise, Büyükçekmece’de yenilikçi ve çağdaş bir tesis inşa ederek tamamlamıştır. Düzenlenen açılış töreninde İstanbul Fiat Yönetim Kurulu Başkanı Cem Arı; “Bugün babam Nihat Arı ile beraber büyük bir hayalimizi gerçekleştirmiş olmanın sevinci ile sizlerin karşısındayız. Biz daima Iveco’nun güçlü geleceğine inandık ve bugün yeni tesisimizi En İyisi İçin sloganı ile tanıtmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. 110 personelin çalıştığı yeni tesisi çevreci bir yaklaşım ile inşa ettiklerini belirten Cem Arı, tüm çalışma alanlarını modern sistemler ile donattıklarını ve aynı zamanda güneş enerjisinden de faydalandıklarını belirtti. Iveco’nun 3,5 tonluk kamyonet grubundan başlayıp ağır vasıtaya kadar geniş bir ürün gamına sahip olduğunu ifade eden Cem Arı, tesisin lojistik bölgesi olması dolayısıyla ağır vasıta müşteri grubunun yaygınlaştığı lokasyonda, tüm ticari araç segmentlerinin satış ve servisi için en uygun noktada olduğunu da belirtti.

KRİZE İNAT YATIRIM YAPTI

Törende konuşma yapan, Iveco Asya, Orta Doğu & Afrika Direktörü Koray Kurşunoğlu da, “Iveco’da bizim amacımız müşteriye yakın olup kaliteli desteği hem ürün hem de hizmet bazında sağlamaktır ve İstanbul Fiat Otomotiv buna erişmede kilit rol oynamaktadır. Nihat Arı ile Cem Arı’ya hayallerinin peşinden koşup, böylesine zor ekonomik koşullara rağmen inancını ve enerjisini kaybetmenden hayallerinin peşinden koşarak bu yatırımı tamamladıkları ve Iveco’ya olan inançlarını gösterdikleri bu tesis için teşekkür ediyorum” dedi. Törende Iveco Genel Müdürü Hakkı Işınak, Nihat Arı ve Cem Arı’ya günün anısına bir plaket takdim etti. Çok sayıda davetlinin hazır olduğu törende daha sonra kurdele kesilerek tesisin açılışı yapıldı.