Lojistik
Giriş Tarihi : 26-10-2019 14:50   Güncelleme : 26-10-2019 14:50

Gefco dijitalleşti

Araç lojistiği alanında uzmanlaşan Gefco Grup, eşsiz bir kullanıcı deneyimi sunabilmek için, fiziksel yetenekleri ve dijital teknolojileri birleştiren iki yeni fijital çözümünü piyasaya sürdü. Bu yenilikler, Gefco'nin lojistik alanındaki 70 yıllık bilgi birikimi ve ortaklarının dijital becerileriyle destekleniyor.

Gefco dijitalleşti

Gefco tarafından satın alınan Chronotruck, işletme ve nakliyecilerin arz-taleplerini eşleştiren ve güçlü algoritmalar aracılığıyla işlerini kolaylaştıran dijital bir karayolu taşımacılığı pazarı sunuyor. Moveecar ise Gefco ve harici bilişim teknolojileri uzmanları tarafından araç lojistiği sunmak için oluşturulmuş bir platform. Bunu da otomotiv ve mobilite alanları için bir araç yaşam döngüsü oluşturarak sağlıyor.

INOVASYONLA BÜYÜYOR

Dijitalleştirme ve şirket satın almalar yoluyla inovasyon, Gefco’nun büyüme stratejisinin temelini oluşturuyor. Moveecar ve Chronotruck, Gefco’nun lojistik sektörünü nasıl etkilediğini ve müşterilere nasıl değer kattığını gösteren iki önemli örnek. Gefco CEO’su Luc Nadal, “Moveecar, ikinci el otomobil pazarındaki potansiyeli ortaya çıkarabilmek için, Gefco’nun nihai araç lojistiği konusundaki deneyimlerinden ve uçtan uca çözümlerinden destek alıyor. Ek olarak, Chronotruck’un hızlı ve erişilebilir dijital platformu, Gefco’nun müşterilerinin acil ihtiyaçlarına zamanında cevap vermelerini sağlıyor” dedi.

UYGUN TAŞIYICIYA ERİŞİM

“Chronotruck, temel lojistik ihtiyaçları için e-pazar alanıdır” diyen Gefco CEO’su Luc Nadal, sistemin güçlü algoritmalar kullanarak dijital bir platform üzerinden göndericileri ve taşıyıcıları birbirine bağladığını ifade etti. Luc Nadal, şöyle devam etti: “Bu yüksek performanslı çözümü, zamanında ve uygun maliyetli çözümler talep eden işletmeler ve taşıyıcılar için geliştirdik. Hizmetimiz, boş TIR yüklerini azaltıyor. Daha küçük TIR şirketlerinin daha büyük müşterilere erişmesine olanak sağlarken taşıyıcıların karbon ayak izlerini de azaltıyoruz. Göndericiler, 50 kilo ile 28 ton arasında değişen genel yüklerinin herhangi biri için bir taşıyıcı seçebiliyor. Chronotruck, anlık fiyat teklifleri, coğrafi takip, teslimat belgesi ve e-faturalama dahil olmak üzere, yakındaki taşıyıcılara ve dijitalleştirilmiş hizmetler portföyüne erişim olanağı sağlıyor.”