Dernekler
Giriş Tarihi : 26-10-2019 16:41   Güncelleme : 26-10-2019 16:41

Umutları tazeledi

OYDER Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, Merkez Bankası'nın 250 baz puanlık faiz indiriminin umutları bir kez daha tazelediğini söyledi. Şahsuvaroğlu, Merkez Bankası’nın aldığı 325 baz puanlık faiz indirimin sonrasında gelen ek 250 baz puanlık faiz indirimi hem yatırım maliyetlerini geriye çekecek hem de girişimciyi mevduat faizinden bir ölçü daha uzaklaştıracaktır" dedi.

Umutları tazeledi

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) 250 baz puanlık faiz indiriminin sektörde umutları bir kez daha tazelediğini dile getirdi. Şahsuvaroğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Bu kararın alınmasında en büyük etkilerden biri ülkemizde enflasyonun aşağı yönlü bir trend içinde olmasıdır. Faizle enflasyon arasındaki makası açık tutma yönünde lüksümüz olmadığından bu son indirimin zamanlaması tüm reel sektörde bir canlanmanın önünü daha da açacaktır.

YERİNDE BİR DAVRANIŞ

T.C. Merkez Bankası’nın verdiği 250 puanlık son faiz indirim kararını son derece yararlı gelişmelere yol açacağı görüşünü taşıyorum. Bu yönde alınan kararların, Türk Lirası’na erişim maliyetinin gerilemesine ve çok daha az maliyetle finansmana erişime olanak sağlamasına yardımcı olacağını bekliyorum. TCMB’nin aldığı bu karar doğrultusunda özel bankalarımızın da bu indirimi en hızlı şekilde yine kredi maliyetlerine yansıtması yerinde bir davranış olacaktır. Çünkü konjonktürel şartlara baktığımızda bankalar tarafından kullandırılan kredilerin maliyetleri düşmedikçe ve bu şekilde devam ettikçe, ekonomik aktivitedeki canlılığın sağlanması ve sürdürülebilir olması mümkün görülmemektedir.

KISA SÜREDE KREDİYE

Ülkemizde 10 milyar USD’lik yatırım yapmış ve tamamen yerli ve milli şirketlerimiz olan otomotiv yetkili satıcılarının ticaretlerini sürdürebilmelerinin en önemli unsurlarından biri de ucuz ve sürdürülebilir finansmana erişimlerinden geçmektedir. Ticaretin yeniden tesis edilmesi ve ülkemize katma değer yaratılabilmesi için şirketlerimizin en kısa sürede krediye ulaşımlarının sağlanması ve taşıt kredilerindeki maliyetlerin gerilemesinin gerektiğini belirtmek isterim. Ekonomi yönetimimizin ve TCMB Para Politikası Kurulu’nun son olarak aldığı bu kararlı ve isabetli adımının, Türkiye ekonomisinin dengelemeden sürdürülebilir büyüme sürecine geçişini hızlandıracağı ve istihdama önemli bir katkı sağlayacağına da inancım tamdır.