Otomotiv
Giriş Tarihi : 09-11-2019 17:13   Güncelleme : 18-11-2019 09:41

Avrupa da atağa geçti

Batı Avrupa pazarına hızlı giriş yapan Ford Trucks, büyüme planlarında vites büyüttü. Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan, “Yeni adım attığımız birçok pazarda yükseliş trendi yakaladık. Hedefimiz tüm Avrupa’ya yayılmak” dedi.

Avrupa da atağa geçti

Ağır ticari sektöründe mühendislik tecrübesi ile global rekabette öne çıkan Ford Trucks, F-Max ile küresel büyüme planlarında yeni bir sayfa açtı. Avrupa’dan gelen talep üzerine büyüme planlarını revize eden Ford Trucks, bu doğrultuda kendi içinde yurtdışı organizasyon yapısını yeniden düzenledi. 10’u aşkın ülkede ülke ve bölge müdürlükleri atamaları gerçekleştiren şirket, Avrupa’da söz sahibi oldu.

GÜÇLÜ BÜYÜME

İspanya ve Portekiz bayi açılışları ile Batı Avrupa pazarına giriş yaptıklarını belirten Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan, küresel büyüme planları ile şu değerlendirmeyi yaptı: “F-Max, global büyüme planlarımızda çok önemli bir eşiğe geçmemizi sağladı. Başta Avrupa olmak üzere birçok ülkede F-Max’e ve markamıza talep giderek artıyor. Hızlı bir büyüme dönemi içerisine girdik, buna paralel olarak, Avrupa’da müşterilerimize satış sonrası servis ve hizmetler sunmak için TIP Trailer Services ile anlaşma imzaladık. Bir yandan bayi ve servis iş birlikleri ile altyapı hazırlarken, diğer yandan ülke ve bölge bazında yaptığımız atamalarla Avrupa’da kalıcı ve güçlü bir büyüme hedefliyoruz. Bunun için gerekli hazırlıklarımızı en hızlı şekilde tamamlıyoruz.”

HEDEFİMİZ 2023 SONU

Yeni adım attıkları birçok pazarda yükseliş trendi yakaladıklarını belirten Turfan, “Romanya, Ukrayna, Gürcistan gibi ülkelerde elde ettiğimiz büyüme rakamlarını Avrupa ve diğer pazarlarda da yakalamayı hedefliyoruz. Kısa süre önce girdiğimiz Portekiz ve İspanya’nın ardından İtalya’daki yapılanmamızı da bu yılın içerisinde tamamlayacağız. Hedefimiz tüm Avrupa’ya yayılmak. Sırada Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika ve Lüksemburg var. Hedefimiz 2023 yılı sonu itibarıyla Batı Avrupa yayılımını da tamamlayarak 80’i aşkın ülkede var olmak. İhracatımızın yüzde 50'sini de Avrupa pazarlarına gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Avrupa pazarlarında iddiamızı kanıtlamak için hazırız” diye konuştu.