Kara
Giriş Tarihi : 14-11-2019 16:46   Güncelleme : 14-11-2019 16:46

Yazıhaneciler birlik oldu

Yap-işlet devret modeli ile yapılan ve UATOD tarafından 25 yıldır işletilen Büyük İstanbul Otogarı’nın süresi 5 Mayıs 2019 günü itibariyle doldu. İBB Meclisi de otogarın parklanma ve otobüs çıkışlarını İSPARK’a devretti. Büyükşehir Belediyesi yazıhaneler noktasında henüz bir adım atmadı. UATOD tarafından verilen tapu tahsis belgesi sahipleri ise bir araya gelerek hakkını aramaya başladı.

Yazıhaneciler birlik oldu

TOFED Başkanı Birol Özcan'ın ev sahipliğinde Büyük İstanbul Otogarı’ndaki 168 yazıhane temsilcisi bir araya geldi. Toplantıda CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Recai Delibaşoğlu, İstanbul Yazıhanecileri ve Otobüsçüler (İYODER) Başkanı İrfan Kalkan ve TOFED Genel Sekreteri Mevlüt İlgin'de hazır bulundu. Konuşmasına İstanbul Otogarı'nda yazıhanesi olmadığının ifade ederek başlayan TOFED Başkanı Birol Özcan, "Burada yaptığımız tüm çalışmalarda sektörün hakkını savunuyorum. Gidilmesi gereken tüm kurum ve kuruluşlara giderek sizlerin haklı taleplerini ilettim" ifadesini kullandı.

"MECLİSE TAŞIYACAĞIM"

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Recai Delibaşoğlu'da konuşmasında sektörden taraf olduğunu dile getirdi. Delibaşoğlu, "Ben içinizden biriyim. 60 ve 61 nolu yazıhaneler benim. Uzun yıllar sizlerle birlikte çalıştım. Talep ve önerilerinizi Büyükşehir Meclisi'ne taşıyarak orada sorunun çözümü için çalışacağım. Evet ben bir tarafım ama sizden yana tarafım. Benim de yazıhanelerim var. Doğrusu da yazıhanelerin kiralanırken, tapu tahsis belgesi sahiplerine önceliğin sağlanmasıdır" dedi. Toplantıya tapu tahsis sahipleri, hep birlikte Birol Özcan'ın yanında olduklarını ve ortak hareket edeceklerini beyan etti.