Güncel Haber
Giriş Tarihi : 15-11-2019 13:04   Güncelleme : 21-11-2019 13:19

Müzeye BMC taşıyacak

Baksı Müzesi ile BMC, Bayburt ve çevre illerde yaşayan insanların kültür sanatla buluşması için işbirliği yaptı. BMC, bölge halkının Baksı Müzesi’ne ulaşımını sağlayabilmek için müzeye otobüs hediye etti.

Müzeye BMC taşıyacak

Bayburt’ta şehrin 45 kilometre dışında, tepenin üzerine kurulu özgün bir kültürel etkileşim merkezi olma görevi üstlenen Baksı Müzesi, var olduğu coğrafyaya değer katmaya devam ediyor. Otomotiv şirketlerinden BMC de Baksı Müzesi’ne tam destek veriyor. Bayburt ve civar bölgelerin zorlu coğrafyasında yaşayan halk, bundan böyle BMC’nin hediye ettiği otobüs ile kültür-sanatla buluşmak üzere Baksı Müzesi’ne ulaştırılacak.

ÇÖZÜM BULMAK

Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, müzeye hediye edilen otobüsün Bayburt ve çevre iller için önemini şu sözlerle aktardı: “Baksı Kültür Sanat Vakfı, müzecilik çalışmalarına Anadolu’nun en küçük ili olan Bayburt’a 45 km mesafede, eski adı Baksı olan Bayraktar Köyü’nde başladı. 2010 yılında kapılarını açan Baksı Müzesi’nin o bölgede kuruluşu bir tesadüf değildir. Bölgenin kültürel yabancılaşma sorunlarına, yoğun göç nedeniyle ortaya çıkan sosyal erozyonun yarattığı kırılmalara ve kaosa çözüm bulmak amaçlanmıştır. Baksı Müzesi’nin odağı her zaman insan ve onun değerleri oldu. Baksı Müzesi, Bayburt’un Bayraktar Köyü’nde bir tepenin üstünde insana ulaşabilmek için kuruldu. Baksı Müzesi’nin çevre dağlara ve kentlere ulaşabilmesi için BMC’nin sağladığı özel bir imkan, dağlara giden dolambaçlı yollarla müzeyi birbirine yaklaştırdı.”