Lojistik
Giriş Tarihi : 18-11-2019 17:21   Güncelleme : 25-11-2019 10:48

Türk ihracatçısı Çin pazarında

Çin Halk Cumhuriyeti’nin ithalat açılımıyla düzenlenen ve dünya ticaretine yön veren global şirketleri Şanhay’da buluşturan “Çin Uluslararası İthalat Fuarı (CIIE)”, ikinci kez Türk firmalarını ağırladı. T.C Ticaret Bakanlığı’nın desteği ve TİM’in koordinasyonu ile kozmetikten gıdaya, medikalden tekstile kadar 6 farklı sektörden 54 firma katıldı. Fuarda, Türk ürünleri büyük ilgi gördü.

Türk ihracatçısı Çin pazarında

Fuarda Türkiye ülke standında Çin Halk Cumhuriyeti Ticaret Bakan Yardımcısı Li Chenggang ile bir araya gelen İKMİB Başkanı Adil Pelister,  Kuşak ve Yol Projesi’nin bir parçası olarak Türk ihracatçısı için 10 trilyon dolarlık ithalat hacminin büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Fuara 150’den fazla ülkeden 3 binin üzerinde katılımcı ile 450 bin kişi ziyaret etti. Türk ihracatçısı Çin’e adeta çıkarma yaparak, 1632 metrekarelik bir alanda kozmetikten gıdaya kadar pek çok ürünü vitrine çıkarırken, Türkiye standında gerçekleştirilen tanıtım şovları ve özel etkinlikler de fuara damga vurdu.

10 TRİLYON DOLARLIK PAY

İKMİB Başkanı Adil Pelister, “5 yılda 10 trilyon dolara ulaşması beklenen Çin ithalat pastasından önemli bir pay alarak, ihracatımıza itici bir güç katmak istiyoruz. 2019 itibarıyla Çin'den 21 milyar dolarlık ithalat yaparken, 3 milyar dolar civarı ihracat yapıyoruz. Çinli firmalar ile yapacağımız yeni anlaşmalarla birlikte bu farkı hızla kapatacağımıza inanıyoruz" dedi.