Lojistik
Giriş Tarihi : 13-12-2019 17:46   Güncelleme : 13-12-2019 17:46

İş verimliliğini arttırdı

AVM Lojistiği ile sektöründe farklılaşan Fillo Lojistik, şimdi de sektöründe giyilebilir teknoloji cihazlarını kullanarak fark yaratmaya başladı. Fillo Lojistik Genel Müdürü Recep Demir, “Parmaklara takılabilen barkod okuyucuları kullanan çalışanlarımız, sistemli bir operasyon yapabiliyor. Bu da verimliliği arttırdı” dedi.

İş verimliliğini arttırdı

İstanbul Avrupa Aktarma Merkezi’nde 3 milyon TL’lik yatırımla Sorter sistemi kuran Fillo, bu sayede günlük parça işleme kapasitesini yüzde 30 artırdı. Şirket Genel Müdürü Recep Demir, yatırımlarını doğru planlamaları sayesinde 2019 yılının ilk 8 ay içerisinde yüzde 20 oranında büyüdüklerini açıkladı. Dijital dönüşümü gerçekleştirdiklerini de kaydeden Demir, bu sayede şirket genelinde kullandıkları tüm sistemleri mevcut yazılımlara dahil ederek iyileştirdiklerini söyledi.

TEKNOLOJİK TAKİP

Türkiye genelinde 40 bin metrekare kapalı alana sahip 27 operasyon merkezi üzerinden yurt genelinde parsiyel dağıtım hizmeti verdiklerini belirten Fillo Lojistik Genel Müdürü Recep Demir, teknolojiyi yakından takip ettiklerinin altını çizdi. Demir, “Sektörümüzü ilgilendiren teknolojik yenilikleri yakından takip ediyor ve gerekli yatırımları yaparak gelişen teknolojiyi, iş süreçlerimizi iyileştirme ve verimliliği artırma noktasında kullanıyoruz” dedi.

BUTİK HİZMET

Fillo’nun tüm sektörlere hizmet verdiğini hatırlatan Demir, lojistik hizmeti ihtiyacı olan müşterilerin beklentilerini karşılayabildiklerini ve müşteri memnuniyetini üst seviyelere taşıyabildiklerini vurguladı. “Bunlarla birlikte Fillo Lojistik olarak bazı konularda uzmanlaşarak butik hizmet sunmaktan da memnuniyet duyuyoruz” diyen Demir, sözlerine şöyle devam etti: “Örneğin Türkiye genelinde bu kadar çok AVM varken bu platformdaki ihtiyacı görmemek lojistik ya da kargo şirketleri için büyük eksiklik. Oysa biz uzun yıllardır AVM Lojistiğinde yaptığımız doğru planlamalarımız sayesinde bu konuda uzmanlaştık. En zor operasyonlardan biri olan AVM Lojistiğinde ilk akla gelen lojistik şirketi olduğumuzu da özellikle belirtmek isterim.”

KAPASİTE YÜZDE 30 ARTTI

Dijital dönüşümü gerçekleştirdiklerini de kaydeden Demir, bu sayede şirket genelinde kullandıkları tüm sistemleri mevcut yazılımlara dahil olarak iyileştirdiklerini söyledi. “Mobil Uygulama platformlarına yatırımlar yaptık. Bilgi işlem altyapımıza sürekli yatırım yaparak müşterilerimizle olan bilgi akışını kesintisiz olarak sağlamaya başladık. Daha önce endüstriyel cihazlarla ve insan gücüyle yapmış olduğumuz tüm iş süreçlerinde mobil cihazlar kullanarak, uygulamalar geliştirerek, dönüşüm projesinde çok önemli bir noktaya geldik” diyen Demir, yapılan çalışmaları anlattı: “2019 yılının ilk çeyreğinde Ankara Aktarma merkezimize kurduğumuz konveyör bant sistemiyle zaman ve mekan tasarrufu yaparken operasyonel verimliliğimizi de artırdık. Yine sektörde teknolojiyi yakından takip eden bir lojistik şirketi olarak uluslararası şirketler tarafından kullanılan ‘Giyilebilir Teknoloji’ olarak adlandırılan ‘HandsFree Barkod Okuyucu’ cihazları mevcut sistemlerimizle entegre etmeye başladık.”