Otomotiv
Giriş Tarihi : 27-12-2019 18:21   Güncelleme : 20-01-2020 16:47

Elektrikli Volvolar İnşaat sektöründe

Volvo Trucks, kentsel taşımacılık için geliştirdiği elektrikli kamyonların satışlarına başladı. İnşaat işleri ve bölgesel dağıtım için Avrupa’da iki elektrikli konsept kamyon geliştiren Volvo Trucks, ağır kamyon segmentinde elektrifikasyonun uygulanabilirliğini araştırmaya başladı.

Elektrikli Volvolar İnşaat sektöründe

Volvo Trucks Genel Müdürü Roger Alm, “Ağır hizmet tipi elektrikli kamyonlar için bölgesel taşımacılık ve inşaat açısından uzun vadede büyük potansiyel görüyoruz. Konsept kamyonlarımızla, pazardaki ve toplumdaki ilgi düzeyini değerlendirirken geleceğe yönelik farklı çözümler aramayı ve ortaya koymayı hedefliyoruz” dedi. Altyapı ile teşvikin talep üzerindeki etkisine değinen Roger Alm, “Elektrikli kamyonlara olan talebi artırmak için şarj altyapısının hızla genişletilmesi gerekirken, daha küçük çevresel ve iklim ayak izine sahip yeni araçlar seçilerek, öncü işlevi gören nakliyeciler için daha güçlü finansal teşviklerin yaratılması gerekiyor” diye konuştu.

GÜRÜLTÜ KİRLİLİĞENE SON

Ağır hizmet tipi elektrikli kamyonlar, çalışma sırasında düşük gürültü seviyesi ve sıfır egzoz emisyonları sayesinde sürücüler ve inşaat işçileri için çalışma ortamının iyileştirilmesine yardımcı olacak. Bunun yanı sıra sıfır emisyon, pek çok inşaat projesinin devam etmekte olduğu şehirlerde hava kalitesi üzerinde de önemli ve olumlu bir etki yaratacaktır. Gürültü kirliliğine yol açmamaları sayesinde bu kamyonlar taşımacılık operasyonlarının gün içinde daha uzun süre gerçekleştirilmesini de mümkün kılacaktır. Bu da örneğin büyük inşaat projelerinin yanı sıra şehir içinde ve çevresinde yapılan taşımacılıkta, operasyonların optimize edilmesi için yeni olanaklar sağlayacaktır.

80 BİN KM PERFORMANS

Bölgesel dağıtımda elektrikli ağır ticari araçlar kullanılarak taşımacılık sektörünün genel iklim etkisini azaltmak mümkün. AB içerisinde kamyonla yapılan mal dağıtımının çoğunluğu bölgesel düzeyde gerçekleşiyor. Volvo Trucks Genel Müdürü Roger Alm, şöyle devam etti: “Avrupa'da bölgesel ürün taşımacılığı için yıllık ortalama 80 bin kilometre performansı gösteren çok sayıda kamyon var. Bu, elektrikli araçların bölgesel dağıtım alanında daha fazla kullanılması, fosilsiz elektrik enerjisi olması koşuluyla, önemli iklim kazanımları elde edileceği anlamına geliyor. Geliştirdiğimiz elektrikli kamyonların pilot çalışmalarına Avrupa’da seçili müşterilerimizle birlikte başlamayı planladık. İnşaat ve bölgesel dağıtım için geliştirilen elektrikli ağır hizmet tipi kamyonlara yönelik olarak başlanılacak pilot çalışmaların ilerleyen zamanda daha kapsamlı hale gelerek ticarileştirilmesi hedefledi.”