Otomotiv
Giriş Tarihi : 24-01-2020 16:00   Güncelleme : 24-01-2020 16:00

Blin, "Bekliyoruz!"

Renault Trucks Dünya Başkanı Bruno Blin, Türkiye ziyareti sırasında kamyon ve çekici pazarını değerlendirdi. Türkiye’de Renault Trucks olarak pazar paylarının tüm dünya ortalamasının üzerinde arttığını belirten Blin, pazarda yaşanan daralmanın son bulmasını ve gerçek hacmine dönmesini beklediklerine söyledi.

Blin,

Bruno Blin’in Türkiye ziyareti sırasında  Renault Trucks Türkiye Başkanı Sebastien Delepine, Satış Direktörü Ömer Bursalıoğlu, Bayi Ağı Geliştirme ve Satış Sonrası Hizmetler Direktörü Özgür Fırat’ın katıldığı bir değerlendirme toplantısı düzenlendi. Bruno Blin, yaptığı açıklamada 21 yıldır Türkiye’de ürün ve hizmetlerini sunduklarının altını çizerek; “Renault Trucks olarak tüm pazarlarda büyüme ivmesi yaşıyoruz ancak Türkiye, payımızın ortalamanın üzerinde büyüdüğü, bizler için çok özel bir bölge” dedi.

2019 ZOR BİR YIL OLDU

Türkiye’de ticari araç pazarında yaşanan daralmaya rağmen güçlü bir varlık sergilediklerini belirten Bruno Blin; “2019 yılı daralan pazar nedeniyle zorlu bir yıl oldu ancak tüm bu zorluklara rağmen, Renault Trucks olarak pazar payımızı arttırmayı başardık. Bu performans Renault Trucks Türkiye ekibinin, Türkiye bayi teşkilatı ile gerçekleştirmiş olduğu mükemmel işbirliğinin bir sonucu. Tüm ekonomik dalgalanmalara rağmen, Türkiye’de gücümüzü çok sağlam temellere dayandırarak pazar payımızı arttırıyoruz. Şuanda pazarda yaşanan daralmanın son bulmasını ve pazarın tekrar eski canlılığına dönmesini bekliyoruz” diye konuştu.

ALTERNAİF YAKIT ÇALIŞMASI

Avrupa'da bir çok şehrin sıfır emisyon bölgeleri oluşturma konusunda karar aldığını ve bunun da elektrikli araçlar çözümünün önünü açtığını ifade eden Blin, "Renault Trucks olarak bundan 10 yıl önce elektrikli araçlarımızı sunduk. Konu enerjiye geldiği zaman burada tüm sorunlara ya da ihtiyaçlara yönelik tek bir çözüm yok. Dolayısıyla bütün farklı enerji kaynaklarını kullanacağımız bir çözüm paketi oluşturacağız. Bunun için de zaten dizelin yerine geçebilecek yakıt tipleri üzerinde çalışıyoruz ki karbondioksit hedeflerine ulaşabilelim. Burada CNG ve elektrikli motor çözümleri, çok önemli bir pay sahibi olacak. Öte yandan ekonomik ve çevresel açılardan dizel, uzun yol taşımacılığı için şu anda ve yakın gelecekte en iyi çözüm olacaktır. Bu sebeple, dizel araçlarımızda yakıt tüketimini düşürmeye devam ediyoruz” dedi.