Güncel Haber
Giriş Tarihi : 19-02-2020 16:50   Güncelleme : 19-02-2020 16:50

LNG ve CNG dağıtımları Naturelgaz'ın

Türkiye taşımalı doğal gaz pazarının önde gelen oyuncuları arasında yer alan Naturelgaz, SOCAR Turkey LNG’nin yüzde 100’ünü almak üzere hisse satın alım sözleşmesi imzaladı. Naturelgaz CEO'su Hasan Turan, “Doğal gaz alanında da aktif olmak üzere önemli bir adım attık” dedi.

LNG ve CNG dağıtımları Naturelgaz'ın

Naturelgaz, toplam da 10 Endüstriyel CNG dolum tesisin ile hizmet veriyor. Şirket, bu alım ile birlikte hizmet ağına Ordu ve Denizli tesislerini de ekledi. Turan, ticari yüklerin taşınmasında yoğun kullanılan rotalar üzerindeki 8 Oto CNG istasyonunun da ağlarına dâhil olmasıyla birlikte, büyük potansiyeli bulunduğuna inandıkları Oto CNG alanında önemli bir pozisyona sahip olduklarının altını çizdi.

LNG’DE DE AKTİF

Taşımalı doğal gaz pazarının (CNG/LNG) önde gelen oyuncularından olduklarını ifade eden Naturelgaz CEO'su Hasan Turan, “SOCAR Turkey LNG’nin devralınmasıyla birlikte sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) alanında da aktif olduk” dedi. Halen ana odaklarının fabrikalar, enerji üretim tesisleri, oteller, asfalt üretim tesisleri gibi müşterilerine Endüstriyel CNG dağıtımı yapmak olduğunu hatırlatan Turan, “Aynı zamanda ekonomik veya coğrafi kısıtlamalar nedeniyle doğal gaz boru hattına erişimi olmayan ilçelerdeki yerel gaz dağıtım şirketlerine de CNG ikmali gerçekleştiriyoruz” dedi.

ALTYAPISI GÜÇLENDİ

Naturelgaz, satın alma ve birleşme işlemi sonrasında toplam 12 Endüstriyel CNG dolum tesisi, 11 Oto CNG istasyonu, 345 CNG karayolu tankeri ve 67 CNG kompresöründen oluşan bir CNG altyapısına kavuştu. Şirketin ayrıca 44 LNG tankı ve 6 LNG karayolu tankerini altyapısına kazandıracağı öğrenildi. Naturelgaz 2019 yılında 167,0 milyon standart metreküp CNG dağıtımı gerçekleştirdi. SOCAR Turkey LNG’nin 2019’daki CNG ve LNG dağıtımı ise 35,4 milyon standart metreküp şeklinde oldu. Hisse satın alım sözleşmesi Naturelgaz CEO'su Hasan Turan ve SOCAR Turkey Direktörü Fuad İbrahimov tarafından imzalandı.