Treyler
Giriş Tarihi : 20-02-2020 18:09   Güncelleme : 20-02-2020 18:09

TREDER kimlerin eline kaldı?

Türkiye treyler üretim sanayicilerini kurumsal yapıya kavuşturmak amacıyla Tırsan'ın da içinde bulunduğu Treyler Sanayicileri Derneği'nde (TREDER) kopmalar başladı. Derneğin kurumsal çizgiden çıkması ve Yalçın Şentürk'ün STK yöneticiliğini layıkıyla yapamaması iddiaları sonrası Tırsan Treyler'in dernek üyeliğinden istifa ettiği bilgisine ulaşıldı.

TREDER kimlerin eline kaldı?

Ulaşım Gazetesi ekibi olarak bilginin kaynağına doğrudan ulaşıp, kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına şuanda derneğin başında bulunan Yalçın Şentürk'ü aradık. "Yalçın bey; sizler sektörün kurumsal yapıya kavuşması için Tırsan'ında aralarında bulunduğu 16 şirket ile yola çıkarak TREDER'i kurdunuz. Şuanda da derneğin başkanlık görevini icra ediyorsunuz. Tırsan, dernek üyeliğinden neden ayrıldı" diye gazeteci kimliğimizle kamuoyu adına soru sorduk.

Yalçın Şentürk ise: "Bu konuda sen kimsinde beni arıyorsun. Tırsan bugün küser, yarın gelir. Sanane aile içinde olanlara ne karışıyorsun. Bu konuda sana cevap vermiyorum" demesi üzerine, "Yalçın bey; siz sıradan bir insan değilsiniz! Derneğin başkanısınız ve ayrılanda sizin üyenizdir. Bizde kamuoyunu doğru aydınlatmak için haberin kaynağı olan size başvurduk. Sizden alacağımız bilgi ile okuyucuları doğru bilgilendirmek istiyoruz" dedik. Yalçın Şentürk ise ekledi: "Ben Dernek Başkanı değilim! hadi ordan" diyerek ağza alınmayacak bir iki hakaret edip, telefonu yüzümüze kapattı.

Haber; Hüseyin KARABULUT