Lojistik
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:05   Güncelleme : 13-11-2014 17:05

Üniversite mezunlarına, lojistikte iş imkânı

Mersin Üniversitesi Çeviri Bölümü, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile birlikte Mersin Lojistik Platformu, “Akademi Lojistik Projesi” geliştirdi.

Üniversite mezunlarına, lojistikte iş imkânı

Mersin Üniversitesi Çeviri Bölümü, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile birlikte Mersin Lojistik Platformu, “Akademi Lojistik Projesi” geliştirdi. Projeyle, 10 aylık eğitim alan kursiyerler, lojistik sektöründe istihdam edilecek...

Akademi Lojistik Projesi’yle, Türkiye’de ve bölgede hızla gelişen lojistik sektörü için lojistik yönetimi, temel bilgi, strateji ve tekniklerine sahip bireyler yetiştirmek ve iş gücü piyasasına kazandırmak amaçlanıyor...

Proje hakkında, Prof. Dr. Vural Ülkü Konferans Salonu’nda bir seminer veren Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Proje Müdürlüğü’nden Mühendis Fevzi Filik, üniversite mezunu, 29 yaşını aşmamış ve işsiz herkesin bu projeye başvurabileceğini belirtti...

Fevzi Filik şöyle konuştu: “Proje kapsamında gençlerimize 3 ay lojistik temel eğitimi, 4,5 ay mesleki uzmanlık eğitimi ve 2,5 ay staj olarak toplam 10 aylık bir eğitim imkanı sunuyoruz. Mesleki teorik temel eğitimler sayesinde lojistik akışlarını organize etmek, işletme iş süreçlerini bütün olarak görebilmek gibi, bugünün ve geleceğin rekabet ortamında başarının yakalanması için gerekli olan bilgi ve donanımı proje faydalanıcılarımıza sağlamayı hedeflemekteyiz.

Üç ay sürecek teorik derslerin başlıkları Lojistiğe Giriş, İşletme Ekonomisi, İstatistik, Hukukun Temelleri, Sistem Analizi, Yönetim ve Organizasyon, Taşımacılık Yönetimi, ve Dağıtım Merkezi Yönetimi, Liman ve Terminal İşletmeciliği, Dış Ticaret, Gümrük İşlemleri ve Sigorta İşlemleri’nden oluşuyor.”

İŞ YAŞAMI ÖNCESİ TECRÜBE

Projenin 4,5 aylık mesleki uzmanlık eğitiminden de söz eden Fevzi Filik, ‘Üniversitelerde verilen temel formasyon eğitimleri iş piyasasının beklenti ve ihtiyaçlarını tam olarak karşılayamamaktadır.

Bu nedenle işveren aradığı kalifiye elamanı, konusunda uzman kişiyi bulamamaktadır ve buna paralel olarak üniversite mezunu bireyler için istihdam edilebilirlikte sorun yaşanmaktadır’ ...

Fevzi Filik 2,5 aylık staj ile ilgili olarak “Lojistik Uzmanlığı, Karayolu Taşımacılığı, Denizyolu Taşımacılığı, Liman ve Terminal İşletmeciliği, Depo ve Dağıtım Merkezi İşletmeciliği alanlarında uygulamalı eğitimlerle eleman yetiştirilecek.

Kişilerin iş yaşamı öncesi mesleki tecrübeler kazanmaları ve bu tecrübelerle iş yaşamının sorunlarına hazırlıklı olmaları açısından staj dönemi, öğrenimin önemli parçası olarak Akademi Lojistik Projesinde yer almaktadır” diye konuştu.