Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:05   Güncelleme : 13-11-2014 17:05

İpek, sanal yazıhane kuruyor

    İpek Bilgisayar, geliştirdiği BOS destek sistemi ile şehirlerarası otobüs firmalarının yükünü hafifletti.

İpek, sanal yazıhane kuruyor

 

 

İpek Bilgisayar, geliştirdiği BOS destek sistemi ile şehirlerarası otobüs firmalarının yükünü hafifletti. Sistem şuanda 200’e yakın firma tarafından 3 bin 812 terminalde kullanılıyor.

Ulaşım sektöründe faaliyet gösteren firmaların, otomasyon sistemine geçmesi için Ar-Ge çalışmalarına aralıksız devam eden İpek Bilgisayar, BOS destek sistemini geliştirdi. 1996 yılında ilk olarak Kayseri Kent Turizm'de başlayan uygulama, Ses Turizm ile devam etti.

Firma, şuanda yazılımın son sürümü BOS for Windows ile hizmet veriyor. Bu sürümün en önemli özelliği Windows tabanlı ve internet ortamında çalışabilmesidir. BOS sayesinde insanlar bulundukları ortamdan internet aracılığı ile firma web siteleri yada www.biletall.com adresine girerek belirledikleri firmadan istedikleri güzergaha rezervasyon ve alım işlerini yapabiliyor.

Konu hakkında açıklama yapan İpek Bilgisayar Koordinatörü Şükrü Soy, Has Turizm, Ses Turizm, Gülen Turizm, Ulusoy, Efe, Süha, Uludağ, Seç ve Ben Turizm gibi 200’e yakın kurumsal firma tarafından sistemin kullanıldığını söyledi. Soy, “Wap uyumlu sistem sayesinde firma yetkilisi, araçlarının kalkışını, şube denetimleri, cari hesap takibi ve ön muhasebe bilgilerine çok rahat ulaşabiliyor. Müşterilerimize 7 gün 24 saat on-line destek vererek sistemde oluşabilecek aksaklıklara anında müdahale ediyoruz” .

“İpek Bilgisayar olarak hedefimiz sektörde bir numara olmak” diyen Soy, firma olarak Ar-Ge çalışmalarına önem verdiklerini ve sistemi geliştirerek sektörün hizmetine sunduklarını kaydetti. Soy, ayrıca yolcu sirkülasyonunun fazla ğu merkezlere ‘kiosk’ koyarak bilet hizmeti vereceklerinin de altını çizdi.