Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:05   Güncelleme : 13-11-2014 17:05

Doğançay, kabuğuna sığmıyor

Doğançay Otomotiv, yılların vermiş olduğu bilgi ve birikimini teknolojik gelişmelerle bütünleştirerek üretim yapıyor.

Doğançay, kabuğuna sığmıyor

Doğançay Otomotiv, yılların vermiş ğu bilgi ve birikimini teknolojik gelişmelerle bütünleştirerek üretim yapıyor. Çekici ve kamyonlarda firma, özellikle rüzgârlık ve depo muhafazasında rakip tanımıyor.

1984 yılında Zeytinburnu Küçük Sanayi Sitesi’nde yedek parça üretimine başlayan Doğançay Otomotiv, 2004 senesinde Çatalca-Muratbey beldesine taşınmış, ve bugün 4 bin metrekarelik bir alanda hizmet veriyor.

Çekici-Rüzgarlık ve yedek parça imalatı yapan firma, 2009 yılı içerisinde yurt dışına açılmayı planlıyor.

Üretimde sınır tanımadıklarını dile getiren firma sahibi Cemal Doğançay, “Çekici yedek parça imalatı yapan diğer firmaların aksine firmamız müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için belli marka ve modellerin değil, her marka ve modelin rüzgarlık, depo muhafazası, fiber parçalarının imalatını ve tamiratını yapmaktadır” .

Siparişleri anında cevap verdiklerinin altını çizen Doğançay, “Mercedes, MAN, DAF, Volvo, İveco, Scania, Renault, Ford Cargo, BMC gibi markaların sadece birkaçına değil, hepsine parça imal etmekteyiz. Ülkemizin kamyon ithalatı yapan ve satan önemli firmaları bizim imalatımız olan parçaları tercih etmektedir. Çünkü büyük paralar harcayarak ithal ettikleri araçların fiberglas parçalarını orjinali ile aynı kalitede, modern tesislerde ve kısa sürede üretmekteyiz” açıklamasını yaptı.

“Amacımız sahip ğumuz kaliteyi sürekli arttırarak ürün yelpazemizi olabildiğince geniş tutmaktır” diyen Cemal Doğançay, “Türkiye’de yeteri kadar tanındığımızı düşünüyoruz. Şuan öncelikli hedefimiz ise ürünlerimizi yurt dışında da tanıtmak ve ihraç edebilmektir. 2009 yılı için ise Doğançay Otomotiv fuar hazırlıklarını sürdürmektedir. Ayrıca 2009 Ticari Araçlar Fuarı’nda da yerimizi alacağız” şeklinde konuştu.