Güncel Haber
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:05   Güncelleme : 13-11-2014 17:05

Öğrencilere ilk seminer Temsa’dan

Çukurova Üniversitesi Adana Meslek Yüksek Okulu Otobüs İşletmeciliği Bölümü öğrencileri, Temsa Adana Showroom’da ‘Otobüs İşletmeciliği ve Önemi’ konulu seminere katıldı.

Öğrencilere ilk seminer Temsa’dan

Çukurova Üniversitesi Adana Meslek Yüksek Okulu Otobüs İşletmeciliği Bölümü öğrencileri, Temsa Adana Showroom’da ‘Otobüs İşletmeciliği ve Önemi’ konulu seminere katıldı.

Türkiye’nin otobüs işletmeciliği alanında yetişmiş elemana duyulan ihtiyacı göz önüne alınarak açılan “Otobüs İşletmeciliği” bölümünden mezun olanlar, “Otobüs İşletmeciliği Meslek Elemanı” unvanı alarak sektörde istihdam edilebilecek.

İşletmelerin güvenli, ekonomik, müşteri memnuniyeti öncelikli yönetilmesinde, gelişme planlarının yapılmasında ve uygulanmasında “Otobüs İşletmecilerine” görev düşüyor.

Temsa, Çukurova Üniversitesi işbirliği ile 2008 - 2009 öğretim yılında açılan Adana Meslek Yüksek Okulu Otobüs İşletmeciliği bölümünde öğrenim gören öğrenciler, ilk mesleki seminerlerine Temsa Adana Showroom’da katıldı. 26 bölüm öğrencisine Temsa Pazarlama Sorumlusu ve Türkiye Otobüsçüleri Geliştirme ve İyileştirme (TOGİ) Proje Yöneticisi Ekrem Özcan tarafından “Otobüs İşletmeciliği ve Önemi” konulu seminer verildi.

Sabancı Holding ve Temsa Global hakkında detaylı bilgilerin verilmesinin ardından başlayan seminerde, öğrenciler otobüs sektörünün kalifiye personel ihtiyacı, otobüs firmalarında kurumsallaşmasının önemi hakkında bilgilendirildi. Öğrenciler, daha sonra Türkiye’nin ilk otobüs showroomu olan Temsa Adana Showroomu ve Sakıp Sabancı Otobüs Müzesi’ni gezdi. Müze otobüste, Sakıp Sabancı’nın hayatından kesitleri içeren fotoğrafları ve filmleri inceleyen öğrenciler, hatıra fotoğrafları da çektirdi.

Otobüs İşletmeciliği bölümü öğrencilerinden İsmail Ekici: “Temsa yetkililerinin bizimle çok yakından ilgilenmesi ve bizi geliştirmeye yönelik girişimlerde bulunması, bizi gelecek adına daha da umutlandırdı” .

Öğrencilerden Cabbar Yanarkaya ise: “Adana’ya büyük hizmetler etmiş Sakıp Sabancı’nın müze otobüsünden çok etkilendim. Müze otobüs içinde attığımız bir turla, Sakıp Sabancı’nın önemli anlarına şahit k. İnşallah bizler içinden de nice Sakıp Sabancılar çıkar” yorumunu yaptı.