Dernekler
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:05   Güncelleme : 13-11-2014 17:05

Nakliyeciye çözüm ortağı

Uluslararası taşıma firmalarının Avrupa’da yaptıkları kazalar nedeniyle mağdur olması, Uluslararası Nakliyeciler Derneği’ni (UND) harekete geçirdi.

Nakliyeciye çözüm ortağı

Uluslararası taşıma firmalarının Avrupa’da yaptıkları kazalar nedeniyle mağdur olması, Uluslararası Nakliyeciler Derneği’ni (UND) harekete geçirdi. UND, kaza sonrası mağdur olan firmalar için sigorta aracılık ve danışmanlık hizmeti veren RePS ile anlaştı.

UND Eğitim Merkezi’nde düzenlenen imza törenine Başkan Tamer Dinçşahin, İcra Kurulu Başkanı Mine Kaya, Eğitim Merkezi Sorumlusu Yusuf Özel, RePS Consulting Sahibi Menekşe Uçaroğlu ve Proje Başkanı Mehmet Ali Çakır katıldı.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), uluslararası bir anlaşmayla imza atarak, üyelerinin mağdur olmasını önledi. Bu anlaşma çerçevesinde nakliyeciler, Avrupa’da yaptıkları kazalarda kusurun karşı tarafta olmasına rağmen alamadıkları ücretleri tahsil etmiş olacak. Kaza masraflarının Türkiye’ye gelmesi hem ülke ekonomisine katkı sağlayacak hem de nakliyeciye bonus olacak.

UND ve REPS arasında yapılan işbirliği anlaşmasıyla; kasko teminatı olmayan nakliye firmalarının yurtdışında karşı tarafın kusuru veya müşterek kusur sonucu bir hasarı olmuş ise aracın tamir bedeli, çekme kurtarma masrafları, aracın tamirde kaldığı süreler için iş kaybı zararı, varsa değer kaybı, araç pert olmuşsa Türkiye’ye navlun ücreti, yük aktarma bedeli, yükün başka bir araçla taşıma bedeli, yeni tescil masrafı, sürücünün otel ve uçak masrafları, sürücünün yaralanma durumunda hastane masrafları, manevi tazminat ve varsa maluliyet zararı gibi tazminatların tahsili mümkün olacak.

RePS’nin hizmetlerini bizzat kendi firmasında denediğini dile getiren Başkan Tamer Dinçşahin, “Uluslararası nakliyeciler olarak bu konuda kça mağduruz. Avrupa’da kazaya karışan araçlarımız, bize her konuda kayıp yaşatıyor. Bu konudaki mağduriyetlerin giderilmesi için RePS firmasıyla bizzat çalışma yaptım. Hizmetlerinden memnun kaldım ve bu hizmeti UND üyelerine de vermelerini istedim. RePS, nakliyecilerin işlemlerini takip edecek ve Avrupa’dan Türkiye’ye gelmeyen bu parayı getirecek. Bu da taşımacılarımız için artı bir bonus olacak. Çünkü yıllık 4-5 milyon Euro Türkiye’nin kaybı var” .

Yapılan anlaşma sayesinde sigorta sektöründeki bilgi ve tecrübelerini nakliye sektörüne yansıtacaklarını ifade eden RePS Consulting Sahibi Menekşe Uçaroğlu, kazaya karışan firmalardan peşin ücret talep etmediklerinin altını çizdi. Projeyi UND ile geliştireceklerini dile getiren Uçaroğlu, “RePS olarak şuanda 90 firmaya bu hizmeti veriyoruz. 2008 yılı içerisinde 300 bin Euro’yu Türkiye’ye kazandırdık. Yapılan anlaşmayla bu hizmeti UND’nin tüm üyelerine vereceğiz. İşlemleri başlatmamız için kazaya karışan firmalar, varsa kaza raporu yoksa karşı tarafın suçu kabul ettiğine dair bir belge ile bize veya UND Eğitim Merkezi’ne müracaat edecek. İşlemlerin sonuçlandırılması ise 30 ila 45 gün arasında değişmektedir” .