Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:06   Güncelleme : 13-11-2014 17:06

Tüzmen, Mısır’daki 'gururumuz'u gezdi

Temsa Global’in, 2007 yılında temellerini attığı ve 1 yıl gibi kısa bir sürede yatırımını tamamlayarak faaliyete geçirdiği Temsa Mısır fabrikası, Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen’i ağırladı.

Tüzmen, Mısır’daki 'gururumuz'u gezdi

Temsa Global’in, 2007 yılında temellerini attığı ve 1 yıl gibi kısa bir sürede yatırımını layarak faaliyete geçirdiği Temsa Mısır fabrikası, Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen’i ağırladı. Devlet Bakanı Tüzmen, fabrika turunun ardından Mısır’da üretimi yapılan Temsa Safari otobüsün direksiyonuna geçti.

Temsa Mısır fabrikası, tam kapasite çalıştığında 750 kişiye istihdam sağlıyor. Fabrika, Kahire’ye 50 km uzakta olan 10. Ramadan Kalifiye Endüstri Bölgesinde. 30 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 80 bin metrekare alana yayılan Temsa Mısır fabrikası’nda Temsa Safari üretimi yapılıyor.

Kürşat Tüzmen, Mısır’a yaptığı ziyarette, Temsa Mısır fabrikasını da gezerek, Türk girişimcilerin Mısır yatırımlarını değerlendirdi. Bakan Tüzmen, buradaki Türk yatırımlarından güzel sonuçlar alınacağı inancını dile getirdi. Tüzmen, Mısır’ın yeni gelişim bölgelerinde de Türk yatırımcıları olarak yer almayı arzuladıklarını ifade etti.

Değerlendirmelerinin ve fabrika turunun ardından üretimi Temsa Global’in Mısır fabrikasında gerçekleştirilen Safari otobüsün direksiyonuna geçerek kısa bir test sürüşü gerçekleştirdi.

Bölgesel güç olma hedefiyle Mısır’ı üretim ve ihracat üssü seçen Temsa Global, 1000 adet otobüs ve midibüs kapasiteli fabrikasında ürettiği otobüsleri Mısır’ın yanı sıra serbest ticaret anlaşması ğu Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Körfez ülkelerine de pazarlamakta.

Temsa Global, bu ana sanayi yatırımı ile birlikte, kendisine parça tedarik eden yan sanayi şirketlerinde akılcı yatırım ve ortaklıklar yapmaları konusunda onları teşvik ediyor.