Hava
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:06   Güncelleme : 13-11-2014 17:06

İngilizler, rotayı Dalaman’a kırdı

Turizmde belirsizlik devam ederken İngiliz Thomas Cook ve Thomson Fly, Dalaman'a olan seferlerini artırdı.

İngilizler, rotayı Dalaman’a kırdı

Turizmde belirsizlik devam ederken İngiliz Thomas Cook ve Thomson Fly, Dalaman'a olan seferlerini artırdı. 4 yeni ekonomik tarifeli havayolu daha Dalaman'dan sefere başlıyor..

Turizmdeki belirsizlik devam ederken İngiliz pazarından olumlu sinyaller gelmeye başladı. İngiltere pazarının en büyük seyahat acentelerinden Thomas Cook ve Thomson Fly, bu yıl Dalaman seferlerini yüzde 30 oranında artırma kararı aldı.

Thomas Cook geçen yıl Dalaman’a 1300 olan sefer sayısını 1600’e Thomson Fly ise 600’e çıkardı. Bunun yanı sıra ekonomik tarifeli (low cost) İngiliz Jet2.com ve İskoçyalı FlyGlobus havayolları da mart ayından itibaren İngiltere ve İskoçya'nın belli merkezlerinden Dalaman’a direkt seferlere başlayacak.

Dalaman Havayolları Genel Müdürü Hamdi Güvenç halen görüşme halinde olmaları nedeniyle ismini açıklamadığı bir İngiliz ekonomik havayolunun daha 23 Şubat itibariyle seferlere başlayacağını bildirdi.

Güvenç, Dalaman ve çevresindeki turizm merkezlerinin yüzde 60 İngiliz pazarı ağırlıklı çalışmalarından dolayı bu gelişmelerin sevindirici ğunu söyledi. Güvenç, İngiliz yetkililerle yaptıkları görüşmelerde bu kararların nedenini İngiliz para birimi sterlinin değer kaybetmesi ve Euro ile eşit seviyeye gelmesi nedeniyle İspanya ve Yunanistan gibi Euro bölgesi turizm ülkelerinde çekilen turistlerin bu sene Türkiye ve Mısır’ı tercih etmesi ğunu açıkladı.

Hamdi Güvenç, gelişmeler nedeniyle bu yıl İngiltere’den Dalaman’a gelen turist sayısında yüzde 5 ile 10 arasında bir artış beklediklerini de kaydetti.