Demir Yolu
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:06   Güncelleme : 13-11-2014 17:06

Ampul mü, Yıldırım mı?

TCDD’nin 13 Mart’ta açılışını yapacağı Ankara-Eskişehir hızlı trenine vatandaşların önerdiği isimler yaratıcılıkta sınır tanımadı.

Ampul mü, Yıldırım mı?

TCDD’nin 13 Mart’ta açılışını yapacağı Ankara-Eskişehir hızlı trenine vatandaşların önerdiği isimler yaratıcılıkta sınır tanımadı. Ankete katılan çok sayıda vatandaş; ‘Yıldırım’, ‘Turkuaz’ ve ‘Kardelen’ isimlerini önerdi. 13 bin ayrı ismin önerildiği ankette ‘Ampul’ ismi de ön plana çıkıyor.

Ankara-Eskişehir arasını 1 saate indirecek hızlı tren isim anketinde, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın soy ismi ilk sıralarda yer alırken, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Davos gezisi de isim önerilerine yansıdı.

İçinde ‘Davos’ geçen yaklaşık iki bin isimden ‘Davos’, ‘Davos expresi’, ‘Davos kralı’ dikkat çekiyor.

Ankete katılan 60 bin vatandaşın önerdiği isimler de en çok öne çıkanlar şöyle: “Yıldırım, Turkuaz, Kardelen, Hızır, Rüya, Rüzgar Gülü, Alperen, Ampul, Adilcevaz, Kınalı Yapıncak, Hezarfen, İvedik, Apollo 2010, Deniz Feneri, Demir Sürüngen, Çok oturgaçlı üstten tüttürgeçli ama en önemlisi jet gibi olan götürgeç.”

10 İSİMDEN BİRİ TERCİH EDİLECEK

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, ankete vatandaşların çok ilgi gösterdiğini, ön plana çıkan isimler arasında, ‘Yıldırım’, ‘Turkuaz’ ve ‘Kardelen’in ğunu söyledi. Hızlı tren isminin önümüzdeki günlerde netlik kazanacağını ifade eden Karaman, “Öne çıkan isimlerle yeni bir anket yapabiliriz. Ya da belirlediğimiz 10 isim arasından tercih yapabiliriz” şeklinde konuştu.