Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:07   Güncelleme : 13-11-2014 17:07

Daha az yakıt, daha fazla güç

Volvo Kamyon, yeni motor ve şanzıman serisi ile yakıt tüketimini yüzde üçe kadar azaltıyor.

Daha az yakıt, daha fazla güç

Volvo Kamyon, yeni motor ve şanzıman serisi ile yakıt tüketimini yüzde üçe kadar azaltıyor. Daha yüksek motor gücü sunan Volvo’nun yeni serisi, aynı da yüzde kırk daha az karbondioksit emisyonu sağlıyor.

2009 yılının başında dünyanın en güçlü kamyonu olan 700 hp’lik Volvo FH16'yı tanıtan Volvo Kamyon, şimdi de yakıt verimliliği en yüksek kamyon ve çekicileri lanse etti.

Volvo Kamyon, yakıt verimliliğinin arttırılması konusunda yeniliklerini satışlarının büyük çoğunluğunu kapsayan 13 ve 11 litrelik Volvo FH ve Volvo FM modelleri ile sundu. Ayrıca Volvo FE ve Volvo FL’de bulunan 7 litrelik Volvo motoru da yeni bir versiyonda piyasaya sürülüyor.

Volvo Kamyon CEO’su ve Başkanı Staffan Jufors yeni motor ve şanzıman serisi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Müşterilerimizin öncelik listesinde, düşük yakıt tüketimi ilk sıralarda yer almaktadır. Volvo Kamyon olarak sunduğumuz yeni motor ve şanzımanlarımız ile yakıt verimliliği alanındaki lider konumumuzu pekiştiriyor ve müşterilerimizin kârlılığını arttırıyoruz. Yakıt tüketimindeki küçük oranda tasarruflar ile yılda ortalama 200 bin kilometreden fazla yol alınan uzun mesafeli taşımacılıkta, önemli miktarda maddi kazanç sağlanıyor” .

YÜZDE 3 DAHA AZ YAKIT TÜKETİMİ

Volvo I-Shift otomatik vites değiştirmeli manüel şanzıman sisteminin geliştirilmesi ve motordaki yanmayı optimize eden teknik değişiklikler sayesinde, Volvo yakıt tüketimini önemli ölçüde azaltmayı başardı. Motor güç aralığı da önemli ölçüde genişletildi. Volvo I-Shift ve 13 litrelik motor özelliklerine sahip çekici ve kamyonlarda, önceki versiyona kıyasla (Euro 5) yakıt tüketimi yüzde üçe kadar azaltıldı. 11 litrelik motorda ise yüzde iki civarında yakıt tasarrufu sağlandı. Yeni motor ile Volvo FM serisi de yakıt tasarrufunu arttıran avantajlı bir alternatif olarak ön plana çıkıyor. 20 yıllık bir perspektiften bakıldığında, bir Volvo kamyonun yakıt tüketimi ve karbondioksit emisyonunun yüzde 20 oranında azaltıldığı görülüyor.

YÜKSEK MOTOR GÜCÜ VE TORK

Volvo kamyon ve çekiciler, yeni motor ve şanzıman serisi ile hem daha fazla yakıt tasarrufu hem de daha fazla güç sağlıyor. 13 litrelik motorun motor gücü 540 hp’ye yükselirken, torku 100 Nm artarak 2600 Nm tepe değerine geliyor. Volvo D11, 450 hp'ye kadar motor gücü ve 2150 Nm, Volvo D7 ise 340 hp ve 1300 Nm tork özelliklerini sunuyor.

EN TEMİZ MOTOR

Tüm dünyada şimdiye kadar sunulan en temiz motor olan Volvo’nun yeni serisi, Ekim 2008 tarihinde yürürlüğe giren Euro 5 emisyon şartlarını karşılıyor. Önceki Euro 4 şartlarıyla kıyaslandığında, azot oksit emisyonları yüzde kırk oranında azaltılıyor. Ayrıca Volvo D13 ve Volvo D11, EEV (Güçlendirilmiş Çevre Dostu Araç) normlarına göre uyarlanmış modellerde de sunuluyor. Bu normlar, çevreye daha duyarlı araçların teşvikinin hızlandırılması için yerel kurumlar tarafından uygulanabilen, daha düşük emisyona yönelik gönüllü bir yönetmelikten oluşuyor.