Demir Yolu
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:08   Güncelleme : 13-11-2014 17:08

Demiryolları ayağa kalkıyor

Erzincan'da bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''60 yıllık ihmalden sonra demir yollarını ayağa kaldırıyoruz'' dedi.

Demiryolları ayağa kalkıyor

Erzincan'da bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''60 yıllık ihmalden sonra demir yollarını ayağa kaldırıyoruz'' .

Yıldırım, Erzincan'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Mahallesi'nde yaptırılan kapalı suni çim sahasının açılış törenine katıldı.

Törende konuşmay yapan Binali Yıldırım, Eskişehir-Ankara hızlı tren seferlerinin başlamasıyla Türkiye'nin hızlı tren işletenler kulübüne dahil ğunu söyledi.

Türkiye'nin, geçen hafta ulaştırmayı, Ulaştırma Bakanlığını konuştuğunu ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

''Türkiye'de büyük bir rüya gerçek . Bu değerli kardeşinizin de bunda büyük bir rolü . Bu mutluluk Erzincan adına büyük bir anlam ifade ediyor. 13 Martta Ankara-Eskişehir, 14 Martta Kütahya-Eskişehir tren yolu yenilendi ve ray otobüsü konuldu. 15 Martta, tam 153 yıl sonra, Aydın-İzmir demir yolu yenilendi. Bu Türkiye'nin ilk demir yoludur.

Yenilenen demir yolunda ray otobüsü sefere konuldu. Aynı gün Mersin-Adana arasındaki seyahat süresini 40 dakikaya indiren demir yolunu hizmete açtık. Velhasıl geçen hafta demir yollarıyla yatıp kalktık. Türkiye'de demir yolları haftasını ilan ettik. 60 yıl ihmalden sonra demir yollarını ayağa kaldırıyoruz.''

Demir yollarında hızlı tren projesinin Eskişehir-İstanbul arasında devam ettiğini anlatan Yıldırım, bu projenin aynı da Yozgat üzerinden Sivas'a, Sivas'tan sonra da Erzincan ve Kars'a kadar uzayacağını bildirdi.

Bakan Yıldırım, Kars-Tiflis-Bakü demir yolu ve Marmaray Projesi ile de tarihi İpek Yolu'nu ayağa kaldıracaklarını ifade etti.

Hizmete sunulan çim sahada da penaltı atışı yapan Bakan Yıldırım, daha sonra Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından Atatürk Mahallesi'nde yaptırılacak 500 kişilik spor salonunun temelini attı.

Bakan Yıldırım, ayrıca yapımı lanan 20 kilometrelik Tercan-Aşkale duble yolunda incelemelerde bulundu ve bir süre Erzincan Valisi Abdulkadir Demir'in makam aracını kullandı. Yıldırım, daha sonra kara yoluyla Çayırlı ilçesine hareket etti.