Deniz
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:08   Güncelleme : 13-11-2014 17:08

Mersin - Trieste seferleri başladı

U.

Mersin - Trieste seferleri başladı

U.N Ro-Ro, Avrupa Ro-Ro Hattı ile “Mersin - Trieste” arasında ro-ro seferlerini başlattı. Mersin limanından her Cumartesi akşamı bir ro-ro gemisi İtalya’nın Trieste limanına hareket edecek.

Türkiye’nin en büyük, Akdeniz ve dünyanın ise ilk beş ro-ro filosuna sahip denizcilik firmalarından U.N Ro-Ro, Mersinli nakliyecilerin Avrupa seferlerini kolaylaştırmak için Mersin - Trieste hattında bir ro-ro gemisini sefere koydu.

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği ortak girişimi ile açılan Avrupa Ro-Ro Hattı, ilk etapta her Cumartesi akşamı Mersin’den kalkacak ro-ro seferleri ile hizmet verecek. Kısa bir süre içerisinde haftalık sefer sayısının ikiye çıkarılması ve Cumartesi günlerine ek olarak, Çarşamba akşamları da gemi kaldırılması planlanıyor.

Mersin - Trieste arasındaki Avrupa Ro-Ro Hattı, Mersin Limanı’nda Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, U.N Ro-Ro ve Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği üst yönetimlerinin katıldığı tören ile hizmete başladı.

NAKLİYECİYE KOLAYLIK

U.N Ro-Ro CEO’su Cüneyt Solakoğlu, Mersin - Trieste hattının, bölgeden Avrupa’ya taşıma yapan nakliyecilere çok büyük bir kolaylık sağlayacağını söyledi. Solakoğlu, “U.N Ro-Ro olarak her müşterilerimizin talep ve ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretmeye çalışıyoruz. Mersin - Trieste hattımızı da işte bu anlayışla, Türkiye’nin özellikle Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde faaliyet gösteren nakliyecilerimize yönelik olarak hizmete sokuyoruz. Bu hattın, ekonomik krizden sektörün çok büyük bir yara aldığı ve nakliyecilerin kâr marjlarından feragat ederek ‘teker dönsün’ anlayışıyla çalışma noktasına geldiği bu ortamda, nakliyecilerimize hem operasyonel kolaylık, hem de önemli bir maliyet avantajı sağlayacağı inancındayız” .

MESAFE KISALDI

Hizmete giren ro-ro hatıyla birlikte kat edilen mesafenin daha kısaldığını ve bu sayede taşımacıların dan tasarruf ettiğine dikkat çeken Solakoğlu, şöyle konuştu:

“Örneğin Gaziantep’ten Frankfurt’a giden bir Türk nakliyecisi, sefer başına karada 7000 kilometre yol yapıyor. Mersin - Trieste ro-ro hattımız ile biz bu mesafeyi 2460 kilometreye indiriyoruz. Ro-Ro hattı ile nakliyeciler hem seferlerini daha ucuza ve daha kısa sürede gerçekleştirebilecek, hem de geminin kalkış-varış programları belli ğundan firmalar lojistik ağlarını bu programlara göre yapabilecek.”

U.N Ro-Ro, İstanbul’da kendi işlettiği ve sahibi ğu Pendik Limanı’ndan İtalya’nın Trieste limanına haftanın her günü, Ambarlı Kumport Limanı’ndan ise yine Trieste’ye haftanın üç günü sefer düzenliyor.