Otomotiv
Giriş Tarihi : 13-11-2014 17:09   Güncelleme : 13-11-2014 17:09

Otobüs sektöründe bir ilk

Otobüs sektöründe devrim niteliği taşıyan zıhlı araç, Temsa tarafından üretildi.

Otobüs sektöründe bir ilk

Otobüs sektöründe devrim niteliği taşıyan zıhlı araç, Temsa tarafından üretildi. Polis ve askeri personelin taşınması amacıyla üretilen ilk zırhlı otobüsün testleri Almanya’da yapıldı. Farklı açılardan, birçok mühimmatla 200’e yakın atış testi yapılan zırhlı otobüste ayrıca 4 el bombası da patlatıldı.

Riskli bölgelerde polis ve askeri personel taşıma aracı olarak ileri teknoloji kullanılarak geliştirilen Temsa Global’in zırhlı otobüsü, servis otobüslerine yapılabilecek silahlı veya bombalı ani saldırıları bertaraf etmek için tasarlandı.

Güvenliğin yanında karşılık vermeye imkân tanıyacak özelliklerle de donatılan otobüs, can kaybını azaltacak ve caydırıcı bir karakter taşıyacak. Almanya’da gerçekleştirilen testlerde uzmanlar uygun görülen atış pozisyonlarında, farklı açılardan, birçok mühimmatla 200’e yakın atış testi yapıp, 4 el bombası patlatarak, Temsa Global’in yeni aracını test etti.

AİTM Yönetmeliği, EC Direktifleri ve ECE regülâsyonlarının ilgili şartlarına uygun olarak üretilen ve belirlenen ihtiyaçları karşılayacak düzeyde balistik koruma sağlayarak 10 ila 40 kişilik yolcu kapasitesine sahip zırhlı otobüs, 7 m ila 12 m uzunlukta oluşturulacak toplu taşıma araç ailesinin ilk test prototipi.

Temsa Ar-Ge ve Teknoloji A.Ş’de uzun araştırmalar sonucu ı Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve zorlu koşullarda kullanılmak üzere üretilen zırhlı otobüs ilk defa Türk Savunma Sanayi’nin bu yıl 27-30 Nisan tarihlerinde TÜYAP’ta 9’uncu kez düzenleyeceği İDEF Uluslararası Sanayi Fuarı’nda sergilenecek.